Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Ποιοι ξεκινούν πρώτοι

Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Ποιοι ξεκινούν πρώτοι

Εμβόλιο

Στις αρχές της εβδομάδας όπως είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και ποιους αφορά αλλά και πως θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατ’ αρχήν των υγειονομικών και στην συνέχεια των εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας μέσα στο καλοκαίρι.

Η δεύτερη φάση των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα αφορά τους εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα των σχολείων και στην συνέχεια τα Σώματα Ασφαλείας.

Όσον αφορά στην λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης, καταλύτης στην όποια απόφαση θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και η εικόνα της χώρας στο σύνολό της.

Τα δυο σενάρια

Το πρώτο σενάριο αφορά στις αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Δηλαδή, ο επιχειρηματίας να αποφασίζει ο ίδιος αν θα διαθέσει τους εσωτερικούς χώρους του για αμιγή ή και μεικτή χρήση.

Θα δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία να κατεβάζει μια εφαρμογή επαλήθευσης στην οποία θα τσεκάρει το covid pass που θα πρέπει να έχει μαζί του ο πελάτης για να δείχνει ότι είτε έχει εμβολιαστεί, είτε έχει νοσήσει και άρα έχει αντισώματα, είτε ότι είναι κάτοχος αρνητικού τεστ.
Όμως, το δεύτερο σενάριο είναι οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους και οι ανεμβολίαστοι να κάθονται στους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων.

Η κυβέρνηση σε κάθε τόνο πάντως τονίζει ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα και ρίχνει όλες της τις δυνάμεις να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…