Κεντρική Διεθνή BCL: To νέο format της διοργάνωσης [pic]

BCL: To νέο format της διοργάνωσης [pic]

bcl 184009

Με αρκετές αλλαγές θα διεξαχθεί το BCL την νέα σεζόν, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Πάτρικ Κομνηνός πριν από περίπου περίπου ένα μήνα. Αρχικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης του φάιναλ φορ θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα και όχι στην πόλη κάποιας από τις ομάδες.

Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρξουν και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, από τους 8 ομίλους της πρώτης φάσεις, θα προκριθούν άμεσα οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση, ενώ οι δεύτερες και τρίτες θα δώσουν μεταξύ τους play in σειρές αγώνων best of three.

Αναλυτικά:

Πρώτη φάση ομίλων και play-in/Οκτώβριος-Δεκέμβριος: Περιλαμβάνει 32 ομάδες που χωρίζονται σε 8 γκρουπ των 4. Οι πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε play-in τουρνουά για μια θέση στην επόμενη φάση. Tα play-in θα κριθούν σε σειρά best-of-three τον Ιανουάριο με 8 ομάδες να παίρνουν τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Top-16: Οι 16 ομάδες χωρίζονται σε 4 ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας, με τα ματς να διεξάγονται από Γενάρη μέχρι Μάρτη το 2022. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στην οκτάδα του BCL.

Προημιτελικά: Στη φάση των «8» η πρόκριση θα κριθεί σε σειρά best of three και οι 4 νικητές θα δώσουν το παρών στο Final Four.

Final Four: Τον Μάιο σε μία πόλη που θα επιλεχθεί θα διεξαχθεί το φετινό Final Four του BCL με ημιτελικούς την Παρασκευή και τον μεγάλο τελικό την Κυριακή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…