Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη, μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα [vid]

Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη, μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα [vid]

04fd2262abb31e290d0a701357130543 L

Η μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί σε περιοχές της Κρήτης, είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ηράκλειο και Λασίθι. Η κατάσταση έδειχνε πιο δύσκολη στους Ασίτες Ηρακλείου, όπου ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική από τη φωτιά κινδύνευσε κάποιος οικισμός.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, η νύχτα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για τους πυροσβέστες, οι οποίοι από νωρίς το βράδυ της Τρίτης (29/06), είχαν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, σε δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, το πρωί της Τετάρτης (30/06) οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στους Κάτω Ασίτες Ηρακλείου. Συνολικά επιχείρησαν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα ενώ από αέρος γίνονται ρήψεις νερού από δυο ελικόπτερα.

Καθοριστικός και ο ρόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Δύο ελικόπτερα σηκώθηκαν και ξεκίνησαν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας με αποτέλεσμα η πυρκαγιά λίγο μετά της 9 το πρωί να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών συμμετείχαν εθελοντές αλλά και μηχανήματα της περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου βρίσκεται ήδη στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα, καλύτερη εικόνα παρουσίασε το μέτωπο στο Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όπου την Τρίτη (29/06) εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση. Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Σημειώνεται ότι στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Μία μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε μια μικρότερη εστία στο δήμο Μαλεβιζίου, η οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικίες. Η φωτιά, σύμφωνα με το «cretapost», είναι κοντά στον οικισμό «Θησείο» όπου και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Την ίδια ώρα η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 23 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…