Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πιτίνο: «Άξιζε που προπόνησα τον Σπανούλη, πρέπει να παίξουμε γρήγορα στον Καναδά» [vid]

Πιτίνο: «Άξιζε που προπόνησα τον Σπανούλη, πρέπει να παίξουμε γρήγορα στον Καναδά» [vid]

NBA Πιτίνο

Καλεσμένος της εκπομπής «pick n roll» ήταν ο Ρικ Πιτίνο, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μετακίνηση του Μήτογλου στο «3» τονίζοντας ότι δεδομένων των απουσιών (Παπαπέτρου και Παπανικολάου), είναι η καλύτερη λύση. Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η εθνική ομάδα πρέπει να παίξει σκληρά όπως τα “κακά παιδιά” του Ντιτρόιτ των 90s, αλλά και γρήγορα για να είναι ανταγωνιστική.

«Απολογούμαι για το αθλητικό ντύσιμο, αλλά έχω να πάω στην προπόνηση. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα. Ο ατζέντης και πολύ καλός φίλος μου, Άγγελος Κοταρίδης, μου είπε πως πρέπει να το κάνω αυτό. Του είπα έχω δουλειά, αλλά μου είπε πως πρέπει να το κάνω αυτό. Πέραν αυτού θα έχω μια σπουδαία ομάδα. Οι Μπακς δεν θα νικήσουν τους Νετς, θα έχεις τον Γιάννη και τον Θανάση. Θα έχεις τον Ντόρσεϊ, τον Πρίντεζη, τον Παπαπέτρου. Τώρα χρειαζόμαστε τον Δία για να πάει καλά η ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτινο.

Για το στυλ παιχνιδιού της Εθνικής: «Έχω δει αρκετά πράγματα στις προπονήσεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με τα δίποντα. Πρέπει να σουτάρουμε τρίποντα, να γίνουν το όπλο της Εθνικής. Αν αστοχήσουμε, μπορούμε να πάρουμε τα ριμπάουντ. Ο Σλούκας πρέπει να κάνει 12 τρίποντα. Ξέρω ότι δεν είναι το παιχνίδι του, αλλά πρέπει να το κάνει. Πρέπει να είναι εγωιστής. Το ίδιο και ο Μήτογλου. Δεν με νοιάζουν τα ποσοστά με τα οποία σούταραν οι παίκτες, δεν με νοιάζουν αν έχουμε καλούς σουτέρ. Με το υπάρχον ελληνικό στιλ, θα χάνουμε με 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Θα ξέρουν τα πάντα για εμάς. Θα πρέπει σε 4 δεύτερα να περνάμε την σέντρα και μετά να εκτελούμε το πικ εν ρολ. Πρέπει να έχουμε γρήγορη κίνηση της μπάλας και μετά το στοιχείο της έκπληξης».

Για τον Μήτογλου σε θέση 3: «Η μετακίνηση του Μήτογλου στο ‘3’ θα μας βοηθήσουμε, γιατί δεν θα μπορούσαν να τον μαρκάρουν παρέα με τον Πρίντεζη. Θα χάναμε μια λύση από τον πάγκο, αλλά ταυτόχρονα θα είχαμε μια πολύ καλή βασική 5άδα” και συμπλήρωσε πως “πρέπει να παίξουμε όπως τα κακά παιδιά του Ντιτρόιτ στα 90s. Δεν έχουμε τον Γιάννη και τον Θανάση. Δεν έχουμε τον Ντόρσεϊ. Δεν έχουμε τον Παπαπέτρου και τον Παπανικολάου. Δεν έχουμε τον Πρίντεζη, πιθανόν και τον Σπανούλη. Ξέρω όμως ότι οι παίκτες θα σκίσουν την καρδιά τους για την ομάδα. Θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις απουσίες».

Για τον Σπανούλη που θα χάσει το Προολυμπιακό: «Είναι εκτελεστής, ένας φονιάς. Του είχα πει ότι είναι τιμή να τον αντιμετωπίζω. Κατόπιν τον κάλεσα στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θέλω να ολοκληρώσει τον θρύλο του στην εθνική. Ότι δεν μεγαλώνει, αλλά γίνεται καλύτερος σαν το κρασί. Ότι δεν πρέπει να μου λέει για την ηλικία του. Ότι θέλω να πολεμήσω με το πάθος του. Ότι θέλω να είναι ο αρχηγός. Συναντηθήκαμε και φάγαμε. Πλήρωσε ο Άγγελος, που πληρώνει πάντα, η ομοσπονδία δεν θα μπορούσε. Έχει πολλή βενζίνη ακόμη στο ντεπόζιτό του. Άξιζε που τον προπόνησα έστω για 2 εβδομάδες».

Για τον Πρίντεζη: «Είναι ο Μπραντ Πιτ. Δεν είναι ξανθός, αλλά ούτε ο Μπραντ Πιτ ήταν. Τον φώναζα έτσι χωρίς να ξέρω ότι είναι παντρεμένος. Τώρα ξέρω ότι η γυναίκα του κοιμάται με τον Μπραντ Πιτ της Ελλάδας. Ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, δίνει ό,τι πρέπει, ένας σιωπηρός στρατιώτης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…