Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για την επιστροφή στην Basket League

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για την επιστροφή στην Basket League

kostas sloukas olympiacos piraeus eb20 scaled

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις ενόψει της Euroleague και το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα κάνει η ομάδα του Πειραιά όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Γράφει ο Νίκος Καλαμπάκας.

Η απόφαση των αδερφών Αγγελόπουλων να πάρουν την ομάδα από τις ελληνικές διοργανώσεις επέφερε βαρύ πλήγμα στο πρωτάθλημα της Basket League, το οποίο έχει υποβαθμιστεί εντελώς.

Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε τον υπογράφοντα ότι έχει στόχο να πλήξει το ελληνικό μπάσκετ, σκεφτείτε ότι τη σεζόν που πέρασε ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είχαν υποβιβαστεί όμως την τελευταία στιγμή με απόφαση του ΕΣΑΚΕ κρατήθηκαν στην κατηγορία και έγινε απονομή στον Παναθηναϊκό.

Οι τελικοί του φετινού πρωταθλήματος παίχτηκαν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Λαύριο! Συμπαθέστατη η ομάδα του Λαυρίου, όμως κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να αγοράσει τηλεοπτικά δικαιώματα προκειμένου να την παρακολουθήσει στην Ισπανία ή την Ιταλία ή την Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πέτυχε στο μισό αυτό που ήθελε. Πλέον απομένει να πέσει και η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, ώστε να ολοκληρωθεί η δουλειά που είχε ξεκινήσει με εκείνη την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ.

Καταλαβαίνει κανείς ότι με τα τωρινά δεδομένα, οι Αγγελόπουλοι δεν το ψήνουν καθόλου να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Από το αντίπαλο στρατόπεδο μάλιστα γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατηθεί στην καρέκλα της η διοίκηση Βασιλακόπουλου και να μην ανέβει ο Ολυμπιακός κατηγορία. Ο λόγος είναι προφανής: Με τα διοικητικά προβλήματα που έχουν οι «πράσινοι» κι έτσι όπως είναι το ρόστερ τους, αν ο Ολυμπιακός ανέβει τα ντέρμπι δεν θα είναι ντέρμπι! Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη αυτή τη στιγμή, χωρίς όμως να έχει κλείσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού για να υπάρχει απόλυτη σύγκριση.

Αυτό που βγαίνει προς τα έξω πάντως είναι ότι δε θα γίνουν μεγάλα ανοίγματα. Οπότε ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση ισχύος, χωρίς φυσικά αυτό να προδικάζει κάτι, αφού και πέρυσι υπήρχε διαφορά ποιότητας, όμως ένα τρικ του Κάτας ο οποίος στο ΣΕΦ έπαιξε με ψηλή πεντάδα και χτύπησε την ομάδα του Πειραιά εκεί που πονούσε, κατάφερε να πάρει νίκη και να ρίξει την ομάδα στην εσωστρέφεια.

Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν είναι πιθανό το σενάριο να ανέβει ο Ολυμπιακός. Υπήρξε μια σκέψη αν τελικά κατακτηθεί η άνοδος από την αναπτυξιακή, να παίξει εκείνη στο πρωτάθλημα, όμως δεν έχει πολλές πιθανότητες να προχωρήσει αυτό το σενάριο.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνεται σχετικά με το μέλλον του στην Basket League. Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι υπέρ του να μην αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…