Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Πόσους γκαρντ να πάρει;

Ολυμπιακός: Πόσους γκαρντ να πάρει;

giorgos bartzokas olympiakos

Γράφει ο Νίκος Καλαμπάκας

Είμαστε κακομαθημένοι οι Έλληνες, αυτό δε χωράει καμία αμφισβήτηση. Ειδικά όταν μιλάμε για μπάσκετ είμαστε ένας λαός που έχει απολαύσει στιγμές μαγείας στα παρκέ από τις ομάδες μας. Αυτό μας έχει κάνει απαιτητικούς, ωστόσο όταν μας παρασύρει το πάθος μας για την ομάδα, τότε χάνουμε την μπάλα…

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Φυσικά για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού που για κάποιους «δεν είναι ούτε για οκτάδα». Ειδικά στα γκαρντ πολλοί υποστηρίζουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανεπαρκείς και ότι μετά και τη φυγή του Σπανούλη, η ομάδα χρειάζεται κι άλλο παίκτη.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω κάτι: Με βάση τα όσα είδαμε μέχρι το «αντίο» του τεράστιου αυτού παίκτη, φέτος αν παρέμενε στην ομάδα θα είχε διαφορετικό ρόλο. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Σπανούλης ήταν ο άνθρωπος που καλούταν να βγάζει πάντα τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτός που έδινε το σύνθημα της νίκης, το «κρύο αίμα» αν θέλετε του Ολυμπιακού. Έφτασε λοιπόν η στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να ξεκουραστεί.

Βλέπετε, για ένα παίκτη – μύθο όπως ο Σπανούλης, είναι αρκετά δύσκολο να βλέπει το σώμα του να μην μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο Σπανούλης τα τελευταία τρία χρόνια είχε κι από ένα τραυματισμό, γεγονός που του «χτύπησε το καμπανάκι» και πήρε την μεγάλη απόφαση. Η επόμενη μέρα θα βρει τον Ολυμπιακό χωρίς τον ηγέτη του, αλλά όχι δίχως γκαρντ όπως λένε πολλοί:

Σλούκας, Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Μακίσικ, Κάρτερ (μάλλον θα δοθεί δανεικός) και ο Λάιτι, συνθέτουν μια ικανοποιητική γραμμή «κοντών» με γκαρντ για όλες τις δουλειές. Είναι κρίμα να παξιώνουμε το ρόστερ της ομάδας επειδή θέλουμε παίκτες με μεγαλύτερα «ονόματα» και να μη δίνουμε την ευκαιρία στους αθλητές να αποδείξουν γιατί τους εμπιστεύθηκε ο προπονητής τους.

Αν με ρωτάτε κι εμένα προσωπικά, θα ήθελα να έχει πάρει ο Μπαρτζώκας τον Σβεντ και τον Ντε Κολό. ωστόσο οι εποχές που οι ελληνικές ομάδες ξόδευαν υπέρογκα ποσά έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς το μπάτζετ του Ολυμπιακού είναι μικρότερο από της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ, της Εφές, της Αρμάνι και της ΤΣΣΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν 25 εκατομμύρια τον χρόνο στο μπασκετικό τους τμήμα και αυτός είναι κάτι που πρώτα απ’ όλους πρέπει να το καταλάβουν οι οπαδοί.

Με τα οικονομικά δεδομένα λοιπόν που ισχύουν, οι παίκτες που συμπλήρωσαν το ρόστερ είναι μια χαρά. Κανείς τους δεν είναι ο νέος Σπανούλης, όμως όλοι μαζί μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν τη δουλειά για την οποία τους εμπιστεύθηκε ο Μπαρτζώκας.

Πολλοί έχουν «σταυρώσει» ήδη την ομάδα, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία της. Εγώ θα πω υπομονή. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες και δεν χρειάζεται άλλους. Αν βρεθεί κάποιος, καλοδεχούμενος.

Αν όχι, ας μην γκρινιάζουμε από τώρα. Άλλωστε ποιος από εμάς πίστευε το 2012 ότι ο Σπανούλης με ένα σωρό αμούστακα παιδιά θα έφταναν στην κορυφή της Ευρώπης;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…