Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ο απίθανος τρόπος που βρήκε ο Πιτίνο για να “φτιάξει” τους Έλληνες διεθνείς

Ο απίθανος τρόπος που βρήκε ο Πιτίνο για να “φτιάξει” τους Έλληνες διεθνείς

«Δε θεωρώ θαύμα αυτό που ήρθαμε να διεκδικήσουμε εδώ, δεν επέλεξα γι’ αυτό να δείξω τη συγκεκριμένη ταινία. Το νόημα είναι πόσο μεγάλα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν υπάρχει ομοψυχία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μισητοί αντίπαλοι από τα πανεπιστήμιά τους. Τάχθηκαν όμως στον κοινό σκοπό και τα κατάφεραν». Αυτός ήταν ο πρόλογος του Ρικ Πιτίνο για την… κινηματογραφική βραδιά με την οποία έκλεισε η πρώτη ολόκληρη ημέρα της Εθνικής Ανδρών στη Βικτώρια του Καναδά. Ημέρα που άρχισε με την πρώτη προπόνηση στο προπονητήριο της διοργάνωσης, είχε βάρη το απόγευμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, είχε τα πολυπόθητα αρνητικά αποτελέσματα των μοριακών τεστ για όλα τα μέλη της αποστολής και κατ’ επέκταση το πρώτο κοινό δείπνο αφού μέχρι τότε υπήρχε ατομικό φαγητό στο δωμάτιο και μετά… ταινία.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει στη γκάμα των τρόπων που επιλέγει για να εντείνει το κίνητρο των εκάστοτε ομάδων του την προβολή ταινιών, πάντα με νόημα και πάντα με αθλητικό περιεχόμενο. Αυτή τη φορά, ήταν το The Miracle που κράτησε συντροφιά στους Ελληνες διεθνείς.

Ο Κερτ Ράσελ υποδύθηκε τον Χερμπ Μπρουκς, στη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του παίκτη του χόκεϊ που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1980, απέναντι στη φαινομενικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ενωσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Σπανού: «Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης μας»

Χαρούμενη για τη νέα νίκη τις Εθνικής η Άρτεμις Σπανού. Η Εθνική γυναικών κέρδισε τη Μεγάλ…