Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Γυναικών: Ο Νίκλας αναλύει την Ιταλία

Γυναικών: Ο Νίκλας αναλύει την Ιταλία

ethniki gynaikon ellada velgio

Την Ιταλία αντιμετωπίζει το απόγευμα (19.00, EΡΤ Sports) η Εθνική Γυναικών στον τελευταίο της αγώνα για τον Β’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Βαλένθια.

Η Εθνική Γυναικών για να προκριθεί στην επόμενη φάση χρειάζεται νίκη με 15 πόντους διαφορά. Της αρκεί επίσης και νίκη με ένα πόντο κόντρα στην Ιταλία στην περίπτωση όμως που το Μαυροβούνιο επικρατήσει της Σερβίας.

Ο Θάνος Νίκλας, εκ των συνεργατών του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Ιταλίας και πώς η Εθνική Γυναικών θα μπορέσει να περιορίσει την αντίπαλό της. Πρόκειται για μια ομάδα με αθλητικότητα, ομοιογένεια και εξαιρετικές αθλήτριες πολλές εκ των οποίων αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

«Στο κομμάτι που θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή είναι η αθλητικότητα που έχει η ομάδα της Ιταλίας. Επίσης θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα, δηλαδή να προσέξουμε τα ριμπάουντ μας  και να μην δεχτούμε εύκολους πόντους στο ένας εναντίον ενός. Από εκεί και πέρα στην επίθεση επειδή η Ιταλία διαθέτει παίκτριες με αθλητικότητα  θα μας πιέσει και θα επιδιώξει να παίξει επιθετικά στα σκριν. Εχουμε πει στις παίκτριες μας πως θα αντιμετωπίσουμε την Ιταλία και πως θα ανοίξουμε το γήπεδο για να έχουμε καλές αποστάσεις και να γίνουν οι σωστές επιλογές. Θα παλέψουμε στο 100% γιατί είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στον όμιλο και θα τα δώσουμε όλα για να εξαντλήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης που έχουμε ελπίζοντας για το καλύτερο. Η αντίπαλος αποτελείται από αθλήτριες που παίζουν στο ιταλικό πρωτάθλημα και πολλές αγωνίζονται στην ίδια ομάδα οπότε παρουσιάζει ομοιογένεια. Επίσης έχει στις τάξεις της μια εξαιρετική αθλήτρια την Ζανταλασίνι η οποία είναι η σκόρερ της Ιταλίας. Εχουμε εστιάσει στα κομμάτια που πρέπει να προσέξουμε και στον τρόπο του παιχνιδιού τους».

Το σημερινό πρόγραμμα
Μαυροβούνιο – Σερβία 13:00
Ιταλία – Ελλάδα 19:00

Η βαθμολογία:
1. Σερβία 2-0
2. Ιταλία 1-1
3. Μαυροβούνιο 1-1
4. Ελλάδα 0-2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

FIBA: Στις 19 Μαρτίου η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μάθει η Εθνική. Στις 19 Μαρτίου στην Ελβετ…