Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ – Εφές 86-89: Στον τελικό η ομάδα του Αταμάν

ΤΣΣΚΑ – Εφές 86-89: Στον τελικό η ομάδα του Αταμάν

vasilije micic anadolu efes istanbul final four cologne 2021 eb20

Στον τελικό της Ευρωλίγκας είναι η Εφές, η οποία με πειστική εμφάνιση έκαμψε την αντίσταση της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό επικρατώντας με 89-86. Η ομάδα του Αργκίν Αταμάν ήταν καταιγιστική στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να φτάσει μέχρι και στο +21, ενώ άντεξε στην αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη παίρνοντας την νίκη – πρόκριση στον τελικό.

Η Εφές ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να χτίσει μαξιλαράκι δύο κατοχών πολύ γρήγορα με τον Μποπμπουά να γράφει με τρίποντο το 2-8. Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να μειώσει στους τρεις με τρίποντο του Βόιτμαν λίγο αργότερα (7-10) με την Εφές να συνεχίζει να πυροβολεί από την περιφέρεια και να ξεφεύγει με 8 μετά από τρίποντο του Μίσιτς (9-17). Η Εφές κατάφερε να πάει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα λίγο αργότερα με το τρίτο τρίποντο του Μπομπουά (13-23), διαφορά που διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (15-25).

Η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε στην δεύτερη περίοδο με την διαφορά να διατηρείται ωστόσο κοντά στους δέκα πόντους. Το προβάδισμα της Εφές έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους με βολές και τρίποντο του Μίσιτς στα μισά της δεύτερης περιόδου (24-39), με την ΤΣΣΚΑ να απαντάει με σερί 5-0 κατεβάζοντας την διαφορά πάλι στους 10 (29-39). Η Εφές ξέφυγε ξανά με ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο φτάνοντας στην μέγιστη διαφορά των 16 πόντων (33-49), με τον Κλάιμπερν να σκοράρει απανωτά καλάθια διαμορφώνοντας το 37-49 του ημιχρόνου.

Η Εφές ήταν καταιγιστική στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά σε δυσθεώρητα επίπεδα. Συγκεκριμένα, με επιμέρους σκορ 11-2 στο ξεκίνημα της περιόδου η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (39-60). Η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε στην συνέχεια αλλά δεν είχε τρόπους να ανακόψει τους Τούρκους με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει κοντά στους 20 πόντους. Το μόνο που κατάφερε η ΤΣΣΚΑ ήταν να μειώσει στους 16 στο φινάλε της περιόδου με καλάθια των Λούντμπεργκ και Κλάιμπερν (55-71).

Η ΤΣΣΚΑ δεν παράτησε το παιχνίδι και κατάφερε με συνεχόμενα τρίποντα από Ούκοφ και Λούντμπεργκ να κατεβάσει μετά από αρκετή ώρα την διαφορά στους 10 πόντους (61-71). Μάλιστα, λίγο αργότερα η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 πόντους με νέο τρίποντο του Ούκοφ (66-75), με την απάντηση ωστόσο να είναι άμεση από τον Μπομπουά (65-77).

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι στο τελευταίο τετράλεπτο όταν ο Χάκετ με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το παιχνίδι δύο κατοχών (76-81). Το παιχνίδι στην συνέχεια έγινε ντέρμπι με την διαφορά να μένει κυμαίνεται για αρκετή ώρα μεταξύ τριών και πέντε πόντων για την Εφές.

Η ομάδα του Ιτούδη κατάφερε να κατεβάσει την διαφορά στην μικρότερη δυνατή τιμή με βολές στο τελευταίο λεπτό (86-87), με την Εφές να χάνει δύο σουτ για να κάνει το παιχνίδι τριών πόντων. Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ με 30” στο χρονόμετρο πήρε δύο βιαστικά τρίποντα με τον Λάρκιν να κερδίζει φάουλ και να κάνει το 86-89, με τον Κλάιμπερν να χάνει το τρίποντο νίκης στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 37-49, 55-71, 86-89

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…