Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σε νέο σκληρό σκληρό lockdown η πρώτη χώρα σε εμβολιασμούς

Σε νέο σκληρό σκληρό lockdown η πρώτη χώρα σε εμβολιασμούς

3c00a981bb2a53e6dc9642fe7bfd8cfc XL

Το νο1 κράτος στον κόσμο σε εμβολιασμούς, οι Σευχέλλες μπήκαν ξανά σε σκληρό lockdown. Από τα 100 κρούσματα περίπου ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες (τα οποία μερικές φορές ήταν πολύ λιγότερα), την 3η Μαΐου σημειώθηκαν 500 νέες μολύνσεις,

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, το αρχιπέλαγος των 100.000 κατοίκων έχει εμβολιάσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερους από 60.000 ανθρώπους και με τις δύο δόσεις, κάτι που σημαίνει πως πάνω από το 60% του πληθυσμού του είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Παρά το γεγονός, όμως, πως οι εμβολιασμοί στη χώρα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς και κανένα κράτος, αναλογικά, δεν έχει εμβολιάσει περισσότερους πολίτες από τις Σεϋχέλλες, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε έκρηξη κρουσμάτων, που οδήγησαν σε νέο lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 100 κρούσματα περίπου ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες (τα οποία μερικές φορές ήταν πολύ λιγότερα), την 3η Μαΐου σημειώθηκαν 500 νέες μολύνσεις, κάτι που χτύπησε καμπανάκι στην κυβέρνηση, καθώς μιλάμε για το αδιανόητο αρνητικό ρεκόρ του πενταπλασιασμού των κρουσμάτων μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα.

Όπως μετέδωσε το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το ένα τρίτο των ενεργών περιπτώσεων αφορούσε άτομα που είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου, ενώ τα υπόλοιπα είχαν λάβει είτε μονοδοσικό εμβόλιο είτε δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου.

«Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του Covid-19 στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλά καθημερινά κρούσματα, να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η υπουργός Υγείας Πέγκυ Βιντότ.

Έτσι, λόγω και του γεγονότος πως τα 4/5 των κρουσμάτων σχετίζονταν με πολίτες στις Σεϋχέλλες και μόλις 1/5 με ξένους, οι εμπειρογνώμονες υπέδειξαν εκ νέου καραντίνα, με αυστηροποίηση των μέτρων.

Μεταξύ αυτών προβλέπεται το κλείσιμο των σχολείων και διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες 15 ημέρες, ο περιορισμός στις συναθροίσεις μεταξύ νοικοκυριών αλλά και το κλείσιμο των μπαρ νωρίτερα.

Πλέον, μένει να φανεί αν μιλούσαμε για ένα, τρόπον τινά, τυχαίο γεγονός και θα μηδενιστούν εκ νέου τα κρούσματα ή έστω θα μειωθούν σημαντικά ή αν είναι μια τρανταχτή απόδειξη πως το εμβόλιο μας προστατεύει μεν (το άκρως ενθαρρυντικό είναι πως παρά τις πολλές μολύνσεις, δεν αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θ’ απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από τον κορωνοϊό στο εγγύς μέλλον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…