Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Όταν έραψε το πέμπτο αστέρι στο Βερολίνο [vids]

Παναθηναϊκός: Όταν έραψε το πέμπτο αστέρι στο Βερολίνο [vids]

panathinaikos 2009

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μέρα που ο Παναθηναϊκός έγινε πεντάστερος στα γήπεδα του Βερολίνου. Όταν επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-71 σε έναν τελικό με δύο τελείως διαφορετικά ημίχρονα, έναν τελικό που η διαιτησία πήγε να βάλει το χέρι της αλλά το… έκοψε.

Ντέρμπι αιωνίων στον ημιτελικό

Αλλά φυσικά πρώτο στάδιο είναι ο ημιτελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ένας ημιτελικός ο οποίος δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδι γεμάτο αστέρια με τους πράσινους να καταφέρνουν να πάρουν την νίκη στο νήμα. Γιασικεβίτσιους, Γκριν, Βούιτσις, Πέκοβιτς, και φυσικά Παπαλουκάς Διαμαντίδης ήταν μερικά από τα ζευγάρια του αγώνα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο νήμα κυριολεκτικά καθώς η σύνδεση ανάμεσα στους Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους με τους Πέκοβιτς και Μπατίστ ήταν λες και η μπάλα πέρναγε με… σκοινί. Ειδικά το ζευγάρι του Λιθουανού με τον Μαυροβούνιο έκανε την διαφορά στο φινάλε με φάσεις βγαλμένες από… playstation. Τελικό σκορ 82-84 με το Τριφύλλι να είναι η ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.


Ο τελικός

O Παναθηναϊκός με την ψυχολογία στα ύψη ξεκήνησε απίστευτα την αναμέτρηση με όλη την απίστευτη περιφερειακή του γραμμή (Διαμαντίδης, Σπανούλης. Γιασικεβίτσιους, Νίκολας) να έχει εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια. Οι Πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 20 πόντων (48-28), με τον νυν τεχνικό της Μπαρτσελόνα να έχει βγάλει μέχρι και ασίστ πίσω από την πλάτη στο τρίποντο.

Οι οιωνοί ήταν 110% υπέρ του Παναθηναϊκού, ωστόσο στην Τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ και με την βοήθεια των διαιτητών κατάφερε να μαζέψει την διαφορά στα μισά (56-46), με τους 11 από τους 18 πόντους των Ρώσων να προέρχονται από βολές. Στην τέταρτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ με την ψυχολογία με το μέρος της κατάφερε να μειώσει μέχρι και στον πόντο με διαδοχικά τρίποντα από Χριάπα Σμόντις και Σισκάουσκας (70-69), με τους Πράσινους ωστόσο να φτάνουν στην νίκη με το τελικό 73-71.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…