Κεντρική Διεθνή Νίμπουρκ – Καρσίγιακα 73-84: Στα ημιτελικά με κυρίαρχο Μόργκαν

Νίμπουρκ – Καρσίγιακα 73-84: Στα ημιτελικά με κυρίαρχο Μόργκαν

morgan

Στους ημιτελικούς του Basketball Champions League είναι η Καρσίγιακα, η οποία επικράτησε με 84-73 της Νίμπουρκ στον δεύτερο προημιτελικό της βραδιάς. Το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού στο μεγαλύτερο μέρος του, με την τουρκική ομάδα να τρέχει ένα σερί 9-0 σε δύο λεπτά ένα τρίλεπτο πριν το τέλος καθαρίζοντας την νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ρέιμαρ Μόργκαν. Ο Αμερικανός έκανε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ έκανε και πέντε κοψίματα. Περισσότερους πόντους από τον Αμερικανό είχαν μόνο οι Μπαγιέ και Χένρι με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει πάνω από τις δύο κατοχές. Η Νίμπουρκ προηγήθηκε με 4 πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα (8-4), με τους Τούρκους να καταφέρνουν να περάσουν μπροστά με καλάθι του Μόργκαν (10-12). Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνέχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη με τους Τσέχους να κλείνουν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα ενός καλαθιού (24-22).

Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, με την Νίμπουρκ να έχει σταθερά μικρό προβάδισμα στην συνέχεια. Το προβάδισμα των Τσέχων έφτασε δύο φορές μέχρι τους πέντε πόντους, με το ημίχρονο να κλείνει στο 41-38.

H Καρσίγιακα μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και με επιμέρους σκορ 10-3 στο πρώτο μισό της τρίτη περιόδου κατάφερε να περάσει μπροστά με τρεις πόντους (44-48). Η Νίμπουρκ απάντησε με δικό της σερί 6-0, για να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ (50-48). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου με την τουρκική ομάδα να έχει βραχεία κεφαλή (55-56).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου με το παιχνίδι να είναι διαρκώς στην μια κατοχή. Η Νίμπουρκ προηγήθηκε με καλάθι του Ντάλτον (71-69), ωστόσο στην συνέχεια κόλλησε επιθετικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρέξει σερί 9-0 η Καρσίγιακα στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα και να προηγηθεί με 7 πόντους ενάμισι λεπτό πριν το τέλος (71-78). Το παιχνίδι στην συνέχεια πήγε στην ρουλέτα των βολών με τους Τούρκους να φτάνουν στην νίκη με το τελικό 73-84.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-38, 55-56, 73-84

1 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…