Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-82: O Χίγκινς την έστειλε στον τελικό

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-82: O Χίγκινς την έστειλε στον τελικό

cory higgins fc barcelona final four cologne 2021 eb20 scaled

Η Μπαρτσελόνα θα είναι η αντίπαλος της Εφές στον τελικό της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε στον δεύυερο ημιτελικό της Αρμάνι με 84-82. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, και οι δύο ομάδες είχαν τα καλά τους διαστήματα, ωστόσο το κρύο αίμα του Χίγκινς στο τελευταίο τους έδωσε την νίκη στους Καταλανούς.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με 5 πόντους μετά από δύο λεπτά με τον Καλάθη (7-2), με την Αρμάνι να αντιδρά άμεσα και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τους Μιτσοφ και ΛεΝτέι (7-7). H Μπαρτσελόνα πήρε ξανά αέρα δύο κατοχών με τον Χίγκινς (11-7), με την ομάδα του Μεσίνα να απαντάει και να καταφέρνει να περάσει μπροστά με το πρώτο τρίποντο του Ντιλέινι στο παιχνίδι (15-16). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με τους Καταλανούς να έχουν προβάδισμα τριπόντου (27-24).

H Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάει την διαφορά στους 6 πόντους λίγο μετά το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με το δεύτερο τρίποντο του Πάου Γκασόλ στο παιχνίδι (32-26). Η Αρμάνι αντέδρασε και κατάφερε να κάνει τοπ παιχνίδι ξανά μιας κατοχής με τρίποντο του Σιλτνς στα μισά της περιόδου (37-34). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην συνέχεια με την διαφορά να κυμαίνεται για αρκετή ώρα μεταξύ της μιας και των δύο κατοχών για την Μπαρτσελόνα. H ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους κατάφερε να πάει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με δίποντο και τρίποντο του Καλάθη ενάμισι λεπτό πριν το τέλος (49-38), με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 51-42.

Το επιθετικό κρεσέντο των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος έδωσε την θέση του σε ένα παιχνίδι με σκληράδα και πολύ άμυνα στην τρίτη περίοδο. Η Αρμάνι κατάφερε να μειώσει στους τρεις πόντους με επιμέρους 8-2 στο πρώτο τρίλεπτο της επανάληψης (53-50), ενώ μείωσε και στο καλάθι με τον Πάντερ (54-52).

Η Μπαρτσελόνα απάντησε με τρίποντο του Αμπρίνες (57-52), ωστόσο είχε βραχυκυκλώσει από την άμυνα των Ιταλών που πέρασαν μπροστά μετά από πολύ ώρα με τρίποντο του Ντιλέινι και καλάθι του Σιλντς (57-58). Η Αρμάνι με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα υπέρ της κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά της στους 8 πόντους (59-67) με αιχμή του δόρατος τους Πάντερ και Ροντρίγκεζ. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μειώσει στα τελευταία λεπτά με τον Καλάθη να διαμορφώνει το 67-71 της περιόδου.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά με σερί 5-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με καλάθι του Μίροτιτς (72-71), με τον Έτορε Μεσίνα να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Στην συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα. Η Αρμάνι προηγήθηκε με 4 με τον Σιλντς (72-76) με την Μπαρστελόνα να απαντά με σερί 6-0 για το  (78-76). Χίγκινς και Μίροτιτς απάντησαν στον Σιλντς και έδωσαν αέρα τριπόντου στην Μπαρτσελόνα (82-79), με τον Πάντερ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με το τρίτο του τρίποντο (82-82). Ο Πάντερ αστόχησε σε τρίποντο που θα έδινε προβάδισμα στην Αρμάνι στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Χίγκινς να είναι εύστοχος στην εκπνοή χαρίζοντας την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα (84-82).

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 51-42, 67-71, 84-82

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…