Κεντρική Διεθνή Ιτούδης: «Τους σεβαστήκαμε περισσότερο από ότι έπρεπε»

Ιτούδης: «Τους σεβαστήκαμε περισσότερο από ότι έπρεπε»

dimitris itoudis cska moscow final four cologne 2021 eb20 scaled

Η ΤΣΣΚΑ αν και λίγο έλειψε να κάνει μια επική ανατροπή από το μείον 21 τελικά έχασε το παιχνίδι από την Εφές, με τον Δημήτρη Ιτούδη να στηρίζει την επιλογή του να δώσει την μπάλα στον Κλάιμπερν για το τελευταίο σουτ. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του ήταν χειρότερη για τρία δεκάλεπτα, αλλά και ότι σεβάστηκε την Εφές παραπάνω από ότι έπρεπε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Προφανώς η Εφές είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα, σχεδόν 3 δεκάλεπτα. Ήμασταν διστακτικοί και δεν είχαμε καλή επικοινωνία. Ο προπονητής προσπαθεί να βρει λύσεις. Αυτό ήταν το καλύτερο σύστημα και δούλεψε. Το γυρίσαμε το παιχνίδι και το φτάσαμε στην κατάσταση που θέλαμε. Ο Βόγκτμαν πήρε σημαντικό ριμπάουντ. Ο Ουίλ είχε αυτό το σουτ, είναι το ένστικτο του παιχνιδιού. Με όλο το σεβασμό στην Εφές, τους σεβαστήκαμε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη επικοινωνία.

Ήμασταν πολύ κακοί και στις δύο πλευρές. Έβαλε ένα πολύ σημαντικό σουτ με φάουλ ο Μίσιτς. Αυτό που με ικανοποιεί είναι που δεν παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι. Στο -16 είπα πως ήθελα να δω τα μάτια να γυαλίζουν.

Κάτι που είδα και με χαροποιεί. Η ικανοποίηση ήταν πικρή γιατί για 27 λεπτά δεν συναντήσαμε πουθενά τις δυνατότητές μας. Η πρώτη επιλογή ήταν ο Κλάιμπερν. Δώσαμε την καλύτερη επιλογή στον Ουίλ να τελειώσει αυτός τη φάση. 

Και οι 4 ομάδες που έρχονται εδώ είναι πετυχημένες. Όταν έρχεσαι εδώ θες να διεκδικήσεις τον τίτλο. Στον ημιτελικό θες να κερδίσεις. Δεν τα καταφέραμε αλλά μπορούμςε να βγάλουμε συμπεράσματα ακαι από τα 27 λεπτά και από τα τελευταία 13. Έχουμε τη σειρά με την Ούνικς και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτή. Κανείς δεν έρχεται εδώ για τον μικρό τελικό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…