Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ιτούδης: «Απολαμβάνω τη δουλειά στη ΤΣΣΚΑ»

Ιτούδης: «Απολαμβάνω τη δουλειά στη ΤΣΣΚΑ»

dimitris itoudis

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμεινε ενωμένη σε δύσκολες καταστάσεις κι ότι απολαμβάνει την δουλειά στην ρωσική ομάδα.

Ο προπονητής των Ρώσων τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 της Euroleague: «Είναι πάντα απόλαυση και νιώθω ευλογημένος που είμαι σε αυτή τη θέση. Ήταν μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς με την πανδημία. Όπως είπα και στους παίκτες μου πως έδειξαν μεγάλη καρδιά και αυτό σας κάνει πραγματική ομάδα. Ο κόσμος είδε ανταγωνιστικό μπάσκετ στη διοργάνωση».

Για το αν ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας του στην ΤΣΣΚΑ: «Είναι όπως περιέγραψες τα πράγματα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα περιέγραψες την κατάσταση. Παραμείναμε ενωμένοι. Η ομάδα κατάλαβε τη δυναμική της. Είχαμε σπουδαίους αντιπάλους αλλά το θέμα είναι να ανταγωνίζεσαι με τους εαυτούς σου. Όταν βλέπεις ότι έχεις μια προοπτική, σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά αλλά οι παίκτες ήταν αφοσιωμένοι. Εννοείται πως τα εύσημα πάνε στους παίκτες και στο κλαμπ».

Για την παρουσία του σε Final 4: «Τα οκτώ Final 4 με τον Παναθηναϊκό ήταν σπουδαία σε μια σπουδαία ομάδα. Τα 6 Final 4 με την ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία και είμαστε περήφανοι. Προφανώς κάτι σπουδαίο έχει γίνει στην ομάδα. Έχουμε κοινούς στόχους, επιθυμία, τη φλόγα. Δεν δουλεύω, απολαμβάνω κάθε στιγμή. Δεν είναι εργασία, όταν έχεις τέτοια διάθεση, είναι σαν να μην δουλεύεις. Γι αυτό και είναι ευχαρίστηση να δουλεύεις γι αυτούς τους ανθρώπους».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να αναμορφώσει την ομάδα μετά τη φυγή του Μάικ Τζέιμς: «Καλύτερα να φέρω τον Κλάιμπερν να απαντήσει. Όταν έχω τέτοιους παίκτες μπορώ να αναδομήσω μια ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Πιστεύουν στην ομάδα και είμαι περήφανος γι αυτό. Όταν έχεις τέτοιες δυσκολίες και βρίσκεις λύσεις εκ των έσω τότε αξίζει μπράβο. Ο Ουίλ Κλάιμπερν και οι άλλοι παίκτες της ΤΣΣΚΑ τα κατάφεραν και γι αυτό πρέπει να αναφερόμαστε σε όσους βρίσκονται εδώ».

Για την Εφές: «Η Εφές είναι σπουδαία ομάδα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι η επανάληψη του τελικού του 2019. Δεν έχει αλλάξει η Εφές έχει κάποιες προσθήκες που παίζουν εξαιρετικά. Δεν θα είναι ένα το ζήτημα. Τα έχουμε καταφέρει ξανά. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Εννοείται πως η Εφές έχει πολύ καλό ποσοστό, δημιουργούς, παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και μπαίνουν στην πεντάδα ο Μπομπουά, ο Μίσιτς, ο Λάρκιν. Κάτι πρέπει να κάνουμε να τους καταστρέψουμε το παιχνίδι αλλά θα φανεί και στη ροή του αγώνα. Δεν μπορώ να απαντήσω με ασφάλεια τώρα, έχουμε ένα πλάνο. Έχουμε αφοσιωμένους παίκτες, έχουμε φορέσει το μανδύα του φαβορί πολλές φορές. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες. Υπάρχουν τρόποι για να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας».

Για το αν η φετινή πρόκριση είναι μεγαλύτερο επίτευγμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Έχουμε μιλήσει γι αυτό. Μας κάνει περήφανους ο τρόπος που καταφέραμε να προκριθούμε και αξίζουν εύσημα στους παίκτες. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να κάνουν πράξη αυτά που λέμε. Δεν είμαστε εδώ για να απολαύσουμε τη διοργάνωση. Αφήστε την επιτυχία να μείνει στο παρελθόν και απολαύστε το μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Εφές και αυτό μετράει».

Από την πλευρά του, ο Ουίλ Κλάιμπερν πρόσθεσε:«Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς το ότι έχουμε ίδιο κορμό. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι ξεχωριστό και το ότι έχουμε πολλούς ίδιους παίκτες είναι πάρα πολύ καλό. Πάντα βοηθάει. Αύριο είναι παιχνίδι. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει εκείνη την μέρα. Και η Εφές έχει περάσει χρόνο όλη μαζί, οπότε δεν περιμένω κάτι λιγότερο από μάχη».

Για το τι του δίνει κίνητρο για τον ημιτελικό: «Για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Είναι μια μνήμη που μένει στο μυαλό σου. Αλλά πρέπει να το αφήσεις στο παρελθόν. Θα παίξουμε το μπάσκετ μας και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Για το πώς βίωσε το διάστημα του τραυματισμού του: «Ήταν δύσκολη κατάσταση. Η χειρότερη περίοδος ήταν οι πρώτες εβδομάδες. Είναι δύσκολο να επιστρέφεις μετά από ρήξη χιαστού. Ήταν δύσκολο ταξίδι. Μετά την επέμβαση νιώθεις πεσμένος για αρκετό καιρό. Ύστερα από λίγο πρέπει να σηκωθείς. Ήταν δύσκολη κατάσταση. Είχα στήριξη από τους ανθρώπους της ομάδας και στις ΗΠΑ. Σίγουρα είχα περισσότερο χρόνο απ ότι υπολόγιζα. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο ίδιο επίπεδο και ήμουν ο ίδιος Ουίλ».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…