Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: «Βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Euroleague: «Βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Euroleague

Έτοιμη να πυροδοτηθεί «βόμβα» μεγατόνων είναι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη σεζόν 2023-2024 θα ανατραπούν όλα στην Ευρώπη, καθώς η Ευρωλίγκα αναμένεται να γίνει κλειστή λίγκα, κάτι που θέλουν και οι 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο. Την συγκεκριμένη είδηση την είχε αποκαλύψει ο OVER FM 104.9 με κείμενο του Γιώργου Κογκαλίδη από τις 29 Δεκεμβρίου του 2020!

Συγκεκριμένα η Mundo Deportivo, αναφέρει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες στην Ευρωλίγκα. Η διοργανώτρια αρχή, με τη σύμφωνη γνώμη των 11 ομάδων με εγγυημένα συμβόλαια, θέλει από τη σεζόν 2023-2024 να μετατραπεί σε κλειστή λίγκα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνίζονται άλλες ομάδες πέρα από τις ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια και αυτό θα φέρει και τη διάλυση του Eurocup. Η Ευρωλίγκα θέλει να βαδίσει στα χνάρια του ΝΒΑ και να έχει συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες θα αλλάζουν μόνο αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν.

euroleague ball min scaled

Οι 11 ομάδες που έχουν τα εγγυημένα συμβόλαια είναι υπέρ αυτής της πρότασης και επιθυμούν να γίνει η κλειστή λίγκα. Εγγυημένα συμβόλαια έχουν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Εφές, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ζάλγκιρις και Αρμάνι Μιλάνο.

Τη νέα σεζόν εκτός από τις παραπάνω ομάδες θα συμμετάσχουν ακόμα η Μπάγερν, η Βιλερμπάν, Μονακό και Ούνικς ως φιναλίστ του Eurocup, Άλμπα (έχει ειδική πρόσκληση), ο νικητής της αδριατικής λίγκας (Ερυθρός ή Μπουντούτσνοστ) και Ζενίτ (θα λάβει ειδική πρόσκληση).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…