Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άρση του lockdown: Μαζική απόδραση των Αθηναίων και από το λιμάνι του Πειραιά (pics)

Άρση του lockdown: Μαζική απόδραση των Αθηναίων και από το λιμάνι του Πειραιά (pics)

Εκτός παρκέ

«Ουρές» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Στην Ελλάδα έφτασαν και οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού, νέα αφιερώματα σε διεθνή Μέσα.

Ο τουρισμός άνοιξε και επίσημα, το lockdown τελείωσε και αυτό είναι το πρώτο σαββατοκύριακο, που οι Αθηναίοι και γενικότερα πολίτες πόλεων μπορούν να πάνε στην περιφέρεια και σε νησιά, τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μαζική απόδραση και από το λιμάνι του Πειραιά από το πρωί της Παρασκευής (14/05), ενώ η κίνηση αυξήθηκε το απόγευμα. Δεν έλειψαν τα προβλήματα, καθώς πολλοί ταξιδιώτες δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές και από τα αυτοκίνητα έξω από τα πλοία. Χαμός γίνεται και στις εθνικές οδούς…

Πλέον η ελευθερία κινήσεων είναι μεγαλύτερη, αλλά και συγχρόνως, η συνέχιση της τήρησης των ατομικών μέτρων προφύλαξης ξεκίνησε σήμερα, με τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται το τέλος του lockdown από την πρώτη κιόλας ημέρα και να αναχωρούν από το πρωί με όλα τα μέσα. Στην Ελλάδα έφτασαν και οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Πειραιά, οι ταξιδιώτες αναχωρούν με το αρνητικό self test ανά χείρας προκειμένου να μεταβούν στους αγαπημένους τους προορισμούς. Δεκαέξι μεγάλα πλοία έφυγαν την Παρασκευή (14/05) από το λιμάνι του Πειραιά, πέντε από το λιμάνι της Ραφήνας και οκτώ από το λιμάνι του Λαυρίου.

Σημειώνεται ότι η πληρότητα αυξήθηκε από σήμερα στο 85% για τα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% για εκείνα χωρίς καμπίνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

peiraias kosmos ploio lockdown arsi 1

Η Κρήτη υποδέχτηκε τουρίστες από πολλές χώρες της Ευρώπης

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει αρχίσει να παίρνει ξανά ζωή και οι εκτιμήσεις για το επόμενο τετραήμερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν 75 πτήσεις εξωτερικού και θα αφιχθούν περίπου 10.000 επισκέπτες. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο το 2019, χωρίς κορονοϊό, οι πτήσεις που αναμένονταν ήταν πάνω από 500. Επίσης, στο λιμάνι της Σούδας κατέφθασαν δύο κρουαζιερόπλοια της Silversea Cruises. Πρόκειται για το Silver Explorer και το Silver Moon, ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας, που ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020.

Μύκονος: Εγκαινίασαν τον τουρισμό με αψίδες νερού

Με αψίδες νερού υποδέχθηκε η Μύκονος το πρώτο αεροσκάφος της Qatar Airways που προσγειώθηκε την Παρασκευή (14/05) στο αεροδρόμιο του νησιού. Στην πίστα προσγείωσης τα πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν τις υδάτινες αψίδες και ήχησαν τις σειρήνες τους για καλή τύχη στον τουρισμό του νησιού, πρώτη μέρα της άρσης των απαγορεύσεων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…