Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Ανάσταση» σήμερα για την εστίαση με όρους και μέτρα: Με sms στο 13033 για καφέ, φαγητό και ποτό

«Ανάσταση» σήμερα για την εστίαση με όρους και μέτρα: Με sms στο 13033 για καφέ, φαγητό και ποτό

estiasi

Αυστηροί όροι και μέτρα ισχύουν σε κάθε μαγαζί ενώ τα τραπέζια πρέπει να έχουν αποστάσεις ανάμεσά τους. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες αλλά ούτε και η μουσική, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους ανθρώπους της εστίασης, όσο από τους πολίτες.

Εστιατόρια και καφέ θα λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν 6 στο 13033 και να μείνουν στα μαγαζιά έως τις 22:30.

Εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ πρέπει να κλείνουν στις 22:45 αφού (από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα) η απαγόρευση της κυκλοφορίας αρχίζει στις 23:00.

Yποχρεωτικά τα self test

Για την εστίαση είναι υποχρεωτικό να κάνουν self test οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Τα μέτρα που ισχύουν:

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

β) Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

γ) Μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους παρακάτω υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για τη λειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ των ξενοδοχείων, που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Κατ’ εξαίρεση λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και οι κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον, ορίζονται τα εξής:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από τους διαμένοντες κατά την αναμονή,

– μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι,

– πληρότητα 50%

– Πληρότητα 40% επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας.

– Απαγόρευση ζωντανής μουσικής.

– Απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων/συναθροίσεων/ δεξιώσεων.

Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Από σήμερα  Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετατίθεται στις 23:00 το βράδυ, ενώ τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο στις 22:45.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00», είχε τονίσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…