Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – Παναθηναϊκός 112-83: Διασυρμός και στην Ρωσία

Ζενίτ – Παναθηναϊκός 112-83: Διασυρμός και στην Ρωσία

nedovic

Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία με φανταστική εμφάνιση δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στον ξανά προβληματικό Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 112-83. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε συνολικά εντυπωσιακά ποσοστά στο τρίποντο αλλά και σε τρομερή βραδιά τον Κέβιν Πάνγκος, που έκανε τριπλό ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους, 7/12 τρίποντα και 41 βαθμούς στην αξιολόγηση έφτασε πολύ εύκολα στην νίκη.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι, καθώς η ρωσική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 11-0. Οι Πράσινοι απάντησαν με πέντε προσωπικούς πόντους του Παπαπέτρου (11-5), με τον Χόλινς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τρίποντο (14-5).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πλησιάσει στους τέσσερις πόντους με καλάθια των Παπαπέτρου και Μήτογλου (18-14) με την Ζενίτ να απαντάει με τρίποντο του Πάνγκος. O Παναθηναϊκός κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο στο τελευταίο λεπτό με καλάθι του Μποχωρίδη (23-22), με τον Πάγκος να ευστοχεί ξανά από την περιφέρεια για το 26-22.

Η Ζενίτ κατάφερε και πάλι να πάει την διαφορά στους 8 πόντους με τρίποντο του Μπάρον (32-24) με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά άμεσα και να καταφέρνει να μειώσει και πάλι στους τρεις με τον Παπαγιάννη. Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια στην συνέχεια, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ξεφύγουν και τον Παναθηναϊκό να μειώνει ξανά στους τρεις με τον Νέντοβιτς (39-36). Η Ζενίτ εκμεταλλεύτηκε τα 5 ομαδικά φάουλ του Παναθηναϊκού και πήγε τρεις φορές στις βολές και ανέβασε την διαφορά και πάλι στους 9 πόντους, με τον Παπαπέτρου να σκοράρει στην εκπνοή για το 47-40 του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός με τους Νέντοβιτς και Μήτογλου απάντησε στο καλάθι του Πονίτκα και μείωσε στους τέσσερις στο ξεκίνημα της επανάληψης (49-45). Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια κόλλησε επιθετικά με την ομάδα του Πασκουάλ να σκοράρει με συνέπεια και να καταφέρνει να εκτοξεύσει την διαφορά στην μέγιστη τιμή των 13 πόντων με τρίποντο του Τόμας (61-48) και 9-0 σερί, αναγκάζοντας τον Κάτας να καλέσει τάιμ άουτ.

Η Ζενίτ συνέχισε να έχει εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να απαντήσει και την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 15 πόντους (68-53), με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 76-60. Η τέταρτη περίοδος ήταν για δικαστικού χαρακτήρα με την Ζενίτ να φτάνει εύκολα στην νίκη με το τελικό 112-83.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 47-40, 76-60, 112-83

1 7

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…