Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 72-63: Επιθετικό «βραχυκύκλωμα» και ήττα

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 72-63: Επιθετικό «βραχυκύκλωμα» και ήττα

sloukas scaled

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 σε ισπανικό έδαφος γνωρίζοντας την ήττα από την Ρεάλ στην Μαδρίτη με 72-63, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολύ μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, έχοντας απολογισμό μόλις 38 πόντους σε τρεις περιόδους, και παρόλο που βρήκε λύσεις στην τέταρτη δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Πλέον η Ρεάλ θέλει πάση θυσία νίκη στην Πόλη κόντρα στην Φενέρ την τελευταία αγωνιστική, καθώς και ήττα των Βαλένθια και Μπασκόνια στα δικά τους παιχνίδια.

H Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να ορίσει από νωρίς ποιος είναι τοα αφεντικό της αναμέτρησης και κατάφερε πολύ γρήγορα να προηγηθεί με 7 πόντους (9-2), με καλάθι του Ντεκ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει σκορ με τους Πρίντεζη και Τζένκινς (11-6), ωστόσο οι Μαδριλένοι πήγαν στο +8 με τρίποντο του Λαπροβίτολα (14-6). Ο Βερζένκοφ μείωσε με καλάθι στο τρανζίσιον (14-8), η Ρεάλ έφτασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τον Λαπροβίτολα (18-8), με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 20-11.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε να μειώσει στους έξι με τρίποντο του Βεζένκοφ (22-16), με τον Αμπάλντε να απαντά με τον ίδιο τρόπο (25-16). Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια με την διαφορά να είναι κοντά στους δέκα πόντους, και τις δύο ομάδες να βρίσκουν δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι (30-22). Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το ημίχρονο με την Ρεάλ να διατηρεί την διαφορά στους 10 πόντους (36-26).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα για αρκετή ώρα. Η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί με 13 πόντους με τον Ταβάρες (41-28), με τον Ολυμπιακό να απαντά με καλάθι του Βεζένκοφ και τρίποντο του Σλούκα μειώνοντας στους 8 (41-33). Το επιθετικό πρόβλημα των Ερυθρολεύκων συνεχίστηκε και έδωσε την δυνατότητα στην Ρεάλ να φτάσει την διαφορά μέχρι και τους 16 πόντους με καλάθι του Λαπροβίτολα, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι το 53-38.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει τρόπο να σκοράρει με συνέπεια στην επίθεση στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, και κατάφερε με διαδοχικά καλάθια του Βεζένκοφ και εν συνεχεία του Λαρεντζάκη να μειώσει στους 11 πόντους (57-46). Η Ρεάλ απάντησε με τους Ταβάρες και Ρούντι (62-46), με τους Σπανούλη και Βεζένκοφ να κατεβάζουν την διαφορά στους 10 με διαδοχικά τρίποντα (62-52). Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφια επίπεδα με τρίποντο του Λαρεντζάκη, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο φεύγοντας ηττημένος από την Μαδρίτη (72-63)

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 36-26, 53-38, 72-63

7 8

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…