Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ραζνάτοβιτς: «Ο Σπανούλης μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, θέλει να μείνει ο Νέντοβιτς»

Ραζνάτοβιτς: «Ο Σπανούλης μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, θέλει να μείνει ο Νέντοβιτς»

raznatovic

O Μίσκο Ραζνάτοβιτς ήταν καλεσμένος της εκπομπής της ΕΡΤ, «τζάμπολ», και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πλέον φλέγον ζήτημα που είναι το τι θα κάνει ο Βασίλης Σπανούλης του χρόνου τονίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Νεμάνια Νέντοβιτς αποκαλύπτοντας ότι πρόθεση του είναι να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

Για τον Βασίλη Σπανούλη και το γιατί είναι ξεχωριστός: «Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις σε μικρό διάστημα. Είναι πραγματικά ξεχωριστός παίκτης και είναι τιμή μου να είμαι ατζέντης του. Συνεργαζόμαστε εδώ και 16-17 χρόνια, τότε ήταν ένα prospect και εγώ στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Όλα αυτά που ζήσαμε μας μεγάλωσαν. Χτίσαμε φιλία. Έχω παίκτες στο ΝΒΑ που κυριαρχούν, αλλά δεν πιστεύω ότι κανείς δεν άλλαξε την ιστορία του γραφείου μας όπως ο Σπανούλης».

Για το αν υπάρχει κάποια ξεχωριστή ιστορία για τον Σπανούλη: «Υπάρχουν πολλές ιστορίες. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι προετοιμασμένος γι αυτό. Είναι δύσκολο να πω. Υπάρχει ένα γήπεδο στη Σερβία με το όνομά του και το αξίζει. Αξίζει για την προσφορά του, για όσα έχει κάνει για εμάς και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το γήπεδο είναι εδώ και 6 χρόνια και δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά. Στην Σερβία αναγνωρίζουν τον Σπανούλη. Υπάρχει σεβασμός προς τον Σπανούλη».

Για το τι θα κάνει τη νέα σεζόν ο Σπανούλης: «Και εγώ αποτελώ μέλος της μπασκετικής κοινότητας. Αυτή τη στιγμή πραγματικά δεν ξέρω. Όλοι ξέρετε καλά τον Σπανούλη. Μέχρι την Παρασκευή ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο ματς με τη Χίμκι. Πέρασαν 3 μέρες από τότε δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση. Θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει καμία ένταση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη. Όλα αυτά τα χρόνια οι δύο πλευρές είναι το ίδιο σώμα. Ο Βασίλης θα μιλήσει με τους προέδρους, τον κόουτς, τον Σκινδήλια. Έχουν πολύ καλή σχέση και θα πάρουν την καλύτερη απόφαση για το κλαμπ και τον ίδιο. Δεν ξέρω αν θα παίξει, αλλά αν με ρωτήσει εγώ θα του πω τη γνώμη μου. Πολύς κόσμος ίσως διαφωνήσει με μένα γιατί είναι 39 χρονών, αλλά το σώμα του είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά το δεύτερο χειρουργείο, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Μπορεί να βοηθήσει πολύ. Μπορεί να είναι κάποιος να παίξει 15 λεπτά σε κρίσιμα σημεία να δώσει αυτοπεποίθηση σε νέους παίκτες να προσαρμόσει την κατάσταση στον Ολυμπιακό. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό αν έχει αυτόν τον ρόλο. Μετά από την κουβέντα με τους προέδρους θα αποφασίσει τι θα κάνει για τη νέα σεζόν».

Για τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον Σπανούλη: «Δεν πληροφορήθηκα την τελευταία του τοποθέτηση. Άκουσα ότι είπε κάτι. Ήταν μια συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα και μετά από αγώνες οι προπονητές δεν λένε αυτό που αισθάνονται δεν μπορώ να το λάβω υπόψιν. Ο Βασίλης είναι ο σπουδαιότερος παίκτης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να παίζει γιατί μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχουν τα παραδείγματα του Ρέγιες και του Γκασόλ που έχουν ελευθερία να παίζουν. Αν το κλαμπ αποφασίσει να παίξει με νεότερους παίκτες δεν θα σταθεί εμπόδιο ο ίδιος και δεν θα αγωνιστεί άλλο. Μπορεί να βοηθήσει και θα ήθελα να τον δω και του χρόνου».

Για τον Νεμάνια Νέντοβιτς: «Είναι νωρίς να πούμε κάτι. Είναι σπουδαίος τύπος. Αρχίσαμε να μιλάμε πριν από ένα μήνα αλλά μετά από λίγο σταματήσαμε, γιατί η ομάδα περίμενε να τελειώσει η σεζόν στην Ευρωλίγκα και να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Στο άμεσο μέλλον θα μιλήσουμε πάλι. Ο Νεμάνια θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να τον βοηθήσω σε αυτό. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι στην κούρσα για την απόκτησή του. Πριν μερικά χρόνια οι ελληνικές ομάδες ήταν στο Τοπ 8. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει θα πρέπει να αρχίσει κρατώντας τον Νέντο κάτι που είναι λογικό. Τον είχα από τα 15 και τον θεωρώ σαν παιδί μου. Έπαιξε κόντρα στην Ζενίτ και είχε 20 πόντους».

Για τον Μίσιτς: «Είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή. Του χρόνου θα είναι στο ΝΒΑ. Στην Οκλαχόμα Σίτι ή αλλού θα δούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα νικήσουμε την Εφές στην έδρα της»

Στις δυσκολίες της ερχόμενης αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Λίγο πριν από τ…