Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακός συντελεστής ασίστ/λαθών

Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακός συντελεστής ασίστ/λαθών

papapetrou panathinaikos

Με τέσσερα ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League συνδυάστηκε η άνετη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του Λαυρίου Megabolt. Τρία από αυτά σχετίζονταν με τις στατιστικές κατηγορίες των ασίστ και των λαθών, με τους «πράσινους» να φτάνουν σε μία πολύ μεγάλη επίδοση στον σχετικό συντελεστή, διαλύοντας το προηγούμενο, φετινό ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα…

*Οι «πράσινοι» περιόρισαν στο ελάχιστο τα λάθη τους αφού τελείωσαν το παιχνίδι κάνοντας μόνο έξι. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν τα επτά λάθη και το μοιράζονταν η ΑΕΚ -τρεις φορές- με τον Προμηθέα και τον Ιωνικό Hellenic Coin. Η τελευταία φορά που είχαν ανάλογη επίδοση, ήταν το περσινό, τυπικά εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ σε ματς στο οποίο και η «Ένωση» είχε έξι λάθη.

*Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση ασίστ της φετινής σεζόν. Είχε 30 όσες το Μεσολόγγι Baxi στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στη Νίκαια και το Περιστέρι στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής στη Λάρισα.

*Η αναλογία των 30 ασίστ με τα έξι λάθη προσέφερε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου αφού είχε συντελεστή 5 ενώ πριν από το ματς του ΟΑΚΑ δεν υπήρξε ομάδα που να ξεπέρασε το 3,4 που είχε η ΑΕΚ απέναντι στο Μεσολόγγι Baxi για τη 16η αγωνιστική.

*Η τελική διαφορά ήταν αυτή των 36 πόντων, όμως η ομάδα του Όντεντ Κάτας προηγήθηκε ακόμη και με 38 στα 15” πριν το τέλος με ένα τρίποντο του Νίκου Δίπλαρου που έκανε το 103-65. Ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε μία ομάδα στη διάρκεια των φετινών αγώνων της Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 37 με την οποία προηγήθηκαν οι «πράσινοι» στο 39ο λεπτό του αγώνα με το Μεσολόγγι Baxi στο ΟΑΚΑ και μάλιστα… σχεδόν με το ίδιο σκορ (102-65).

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη φετινή επίδοση του, έχοντας 105 πόντους, έναν λιγότερο από το ματς της 9ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Το αποψινό ήταν το 100ό παιχνίδι στην καριέρα του Ντίνου Μήτογλου στη Stoiximan Basket League. Είναι μια διαδρομή που άρχισε στις 30 Νοεμβρίου 2013 ως παίκτης του Άρη (Ολυμπιακός-Άρης 93-61).

*Με τις δύο ασίστ που είχε, ο Νίκος Δίπλαρος έφτασε και ξεπέρασε τις 100 στην 61η εμφάνιση του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Δεν παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»

Στα ερχόμενα παιχνίδια της Euroelague, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν. «Αγχώθηκε» για τρία δεκ…