Κεντρική Διεθνή Οι ομάδες του Final 8 του BCL!

Οι ομάδες του Final 8 του BCL!

bcl scaled

Ολοκληρώθηκε και η φάση των «16» του Basketball Champions League, με τα τελευταία παιχνίδια του ομίλου της ΑΕΚ να διεξάγονται σήμερα (07/04). Μάλιστα παρόλο που το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Νίζνι ήταν άνευ βαθμολογικής σημασίας δεν συνέβη το ίδιο και με το άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση Στρασμπουργ – Τουρκ Τέλεκομ έδωσε το τελευταίο εισιτήριο για το Final 8, με την γαλλική ομάδα να επικρατεί με 91-81 και να παίρνει την πρόκριση. Παράλληλα, ήδη γνωστά είναι τα ονόματα των υπολοίπων 7 ομάδων της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Τα πρωτεία από άποψης χωρών κατέχει η Ισπανία που έχει τρεις εκπροσώπους στο Final 8. Συγκεκριμένα, εκτός από την κάτοχο του τροπαίου, Μπούργος, στο μεγάλο ραντεβού θα βρεθούν τόσο η Τενερίφη των δύο κατακτήσεων, όσο και η Σαραγόσα.

Παράλληλα, στην τελική φάση θα βρεθεί και η Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα, με τον Έλληνα κόουτς να υπογράφει μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του. Την οχτάδα συμπληρώνουν η Καρσίγιακα από την Τουρκία, η Νίμπουρκ από την Τσεχία και η Νίζνι από την Ρωσία.

Στην πρώτη φάση του Final 8 το διήμερο 5 και 6 Μαΐου oι τέσσερις πρώτες (Νίζνι, Χάποελ Χολόν, Τενερίφη και Σαραγόσα) θα αντιμετωπίσουν τις τέσσερις δεύτερες (Καρσίγιακα, Μπούργος, Στρασμπουργ και Νίμπουρκ).

Οι Ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου, ενώ Τελικός και Μικρός Τελικός θα λάβουν στις 9 Μαΐου. Την Παρασκευή θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με το ποια από τις οκτώ συμμετέχουσες θα αναλάβει να διοργανώσει και να φιλοξενήσει το  Final 8.

Τα ζευγάρια θα προκύψουν από κλήρωση, η οποία θα λάβει χώρα την προσεχή εβδομάδα στον τόπο διεξαγωγής του Final 8.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…