Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 81-78: Γλύτωσε το κάζο με Ντέιβις και… βολές

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 81-78: Γλύτωσε το κάζο με Ντέιβις και… βολές

Euroleague

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-1 στην σειρά με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικρατώντας με 81-78 της ρωσικής ομάδας στην παράταση. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους τα βρήκε ξανά σκούρα κόντρα στο σύνολο του Πασκουάλ, είχε σε πολύ κακή μέρα τους Μίροτιτς και Καλάθη, ωστόσο είχε έναν εξαιρετικό Ντέιβις και 44 έναντι 19 βολές (!) και έφτασε στην νίκη.

Κλειστό και απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει πάνω από την μια κατοχή σε κανένα σημείο του. Μάλιστα, μοναδική φορά που μια ομάδα πήρε διαφορά τριπόντου ήταν λίγο πριν το τελευταίο λεπτό, όταν το έκανε η Ζενίτ με καλάθι του Πόιθρες (11-14) με τον Κούριτς να μειώνει από την γραμμή των βολών και τον Πάνγκος να διαμορφώνει το 13-16 στην εκπνοή.

H εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στην δεύτερη περίοδο. Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη αλλά και σκληρή στην άμυνα και έβαλε δύσκολα στους Ρώσους. Έτσι, μετά το 15-21 δια χειρός Ζουμπκόφ έκανε μια αντεπίθεση διαρκείας και κατάφερε να περάσει μπροστά με έξι πόντους (27-21) με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Ντέιβις και Σμιτς και ένα σερί 12-0. Οι Καταλανοί διατήρησαν τα ηνία μέχρι την ανάπαυλα (38-29).

Η Ζενίτ ισορρόπησε και πάλι το παιχνίδι στην επανάληψη και κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά κυρίως με περιφερειακά σουτ. Ρίβερς και Χόλινς με τρίποντα κατάφεραν να μειώσουν στους 6 (43-37), με τον πρώην πράσινο να μπαίνει προς τα μέσα και με ταμπλό να κάνει το 43-39. Ο Μπολμάρο με τρίποντο έδωσε ανάσα στην Μπαρτσελόνα (46-39), ωστόσο η Ζενίτ κατάφερε να πλησιάσει στο καλάθι με δίποντο του Πάνγκος και τρίποντο του Χόλινς λίγο αργότερα (46-44). Ο Μπάρον έφερε το παιχνίδι στα ίσα (46-46), με το σκορ να είναι ισόπαλο στο τέλος του δεκαλέπτου (48-48).

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα. Οι Καταλανοί στόχευαν διαρκώς στον Ντέιβις επιθετικά, με τους Ρώσους ωστόσο να έχουν λύσεις στην επίθεση και να μένουν κοντά. H Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξεφύγει με έξι πόντους με καλάθι του Χίγκινς (65-59) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος με την Ζενίτ να τρέχει ένα επιμέρους 6-1 και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (66-66) 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Μίροτιτς αστόχησε στην επόμενη επίθεση, όπως και ο Πάνγκος με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Η Ζενίτ απάντησε με τρίποντο του Χόλινς στις βολές του Χίγκινς (68-69), με τον Μπλακ να κάνει το 68-71 με όμορφο μπάσιμο. Καλάθης και Πάνγκος έχασαν από μια βολή (69-72) με τον Μίροτιτς να ευστοχεί και στις δύο στην συνέχεια μειώνοντας στον πόντο (71-72).

Ο Πάνγκος με φλότερ έκανε το 71-74 με τον Χάνγκα να απαντά με μεγάλο τρίποντο φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (74-74), για να πετύχει το επόμενο ζευγάρι βολών ο Πάνγκος βάζοντας ξανά μπροστά την Ζενίτ (74-76). Η Μπαρτσελόνα απάντησε με άλλες τρεις βολές και πέρασε μπροστά 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (77-76), ο Μπάρον έκανε λάθος πάσα στην πιο κρίσιμη επίθεση του ματς με τον Χάνγκα να ευστοχεί σε νέες βολές κάνοντας το 79-76. Τελικά οι Καταλανοί κράτησαν το προβάδισμα και πλέον πάνε για το μπρέικ στην Ρωσία (81-78).

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 38-29, 48-48, 66-66 κ.α., 81-78

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …