Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Κορυφαία επίδοση με ασίστ και σερί βολών από τον Ζάρα

Κορυφαία επίδοση με ασίστ και σερί βολών από τον Ζάρα

kolossos3 jpg

Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης του Κολοσσού H Hotels επί του Άρη αφού τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους -για τρίτη φορά φέτος μετά τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ηρακλή και τη Λάρισα Bread Factory- και πέντε ασίστ με τις οποίες ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League.

Ο 33χρονος γκαρντ είχε πέντε ασίστ άλλες τέσσερις φορές στη διαδρομή του στην κατηγορία, όλες ως παίκτης του ΚΑΟΔ, μία στη σεζόν 2013-14 (εκτός έδρας με τον Πανιώνιο) και τρεις στη σεζόν 2014-15, στα εντός έδρας ματς με Άρη, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Πανελευσινιακό.

Ο Ζάρας είχε 7/7 βολές και μετράει πλέον 24 συνεχόμενες εύστοχες στα τελευταία εννιά παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels.

Με τους 20 πόντους του, ο γκαρντ του Κολοσσού H Hotels έγινε ο 61ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 2.200.

Πέραν όσων έκανε ο Ζάρας…

*Με τη χθεσινή συμμετοχή του, ο Σωτήρης Μπιλλής ανέβηκε στην 6η θέση της ιστορικής λίστας του Κολοσσού H Hotels. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τις 69 και ξεπέρασε τον Κώστα Παπαδάκη.

Ο Ντομινίκ Άρτις έφτασε σε διπλό επίτευγμα με τις έξι ασίστ που μοίρασε χθες. Έγινε ο 16ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας της Ρόδου που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό και παράλληλα μπήκε στην πρώτη 15άδα των πασέρ της, αφού φτάνοντας τις 105 ξεπέρασε τον Σπύρο Παντελιάδη που είχε 100.

*Ο Κερέμ Καντέρ ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες των νικητών με διψήφιο αριθμό πόντων και ranking, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με double-double. Είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ για να φτάσει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τέσσερις τέτοιες επιδόσεις, τον Βασίλη Καββαδά. Ήταν συνολικά το έβδομο double-double για τον Κολοσσό H Hotels που μοιράζεται την πρωτιά με τον Άρη και τη Λάρισα Bread Factory.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Κολοσσός H Hotels είχε υπερδιπλάσιο αριθμό ασίστ από τον Άρη (26 έναντι 12). Οι 26 ασίστ που είχε ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση του μετά τις 27 που είχε στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή. Οι Ρόδιοι έφτασαν τις 20+ για έβδομη φορά φέτος.

Ο Χαριτόπουλος προσπέρασε σε αγώνες τον Μάνθο Κατσούλη

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος συνεχίζει τη μακρά διαδρομή του στην κατηγορία και χθες πάτησε για 360ή φορά στα παρκέ της. Με αυτήν την εμφάνιση έγινε ο 19ος της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφού ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό και ο 33ος της αντίστοιχης λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο Μάνθο Κατσούλη.

Κατά τα άλλα για τον Άρη…

*Με τους 10 πόντους που είχε χθες, ο Δημήτρης Φλιώνης έγινε ο 39ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan Basket League που έφτασε και ξεπέρασε τους 500. Το κατάφερε στην 128η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Ο αρχηγός του Άρη παράλληλα μπήκε χθες στην πρώτη πεντάδα των «κλεφτών» της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τα δύο κλεψίματα που έκανε, έφτασε τα 113 και ξεπέρασε τον Τζερεμάια Μάσεϊ που έκανε 111 στη διετία 2006-08.

*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έδωσε μάχες και κέρδισε πολλές από αυτές, τελειώνοντας το παιχνίδι με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ για να φτάσει για δεύτερη φορά φέτος σε double-double αφού είχε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα.

*Κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα χθες, ο Μάριο Τσάλμερς μπήκε στην πρώτη 30άδα ξένων του Άρη αφού έφτασε τα 32 και προσπέρασε τον Μπρέισι Ράιτ που είχε 30 στη διετία 2007-09 και τον Σαμ Βίνσεντ που είχε επίσης 30 κλεψίματα στη σεζόν 1993-94.

 

*Ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 12 ασίστ και 19 λάθη. Ήταν η 12η φορά στα 20 παιχνίδια του στην οποία είχε αρνητικό συντελεστή ασίστ/λαθών. Έξι φορές αυτός ο συντελεστής ήταν θετικός και δύο φορές η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ισορροπία σε ασίστ και λάθη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…