Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Κολοσσός Ρόδου: Έγραψε ιστορία ο Καντέρ

Κολοσσός Ρόδου: Έγραψε ιστορία ο Καντέρ

Κολοσσός

Ο Κερέμ Καντέρ έφτασε σε ένα εντυπωσιακό double-double με 14 πόντους και 16 ριμπάουντ, «κρύβοντας» σε ένα βαθμό την αστοχία του (6/20 σουτ). Ο Τούρκος έφτασε για πέμπτη φορά σε μία τέτοια επίδοση και έτσι ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Γιάννη Κουζέλογλου που είχε έξι με τον Άρη.

Με το χθεσινό double-double από τον Καντέρ, ο Κολοσσός H Hotels έκλεισε την κανονική περίοδο με αυτήν την πρωτιά, αφού έφτασε τα οχτώ και ξεπέρασε τον Άρη που έμεινε στα επτά.

Ο Τούρκος έκανε θραύση στα ριμπάουντ αφού τελείωσε το παιχνίδι με 16 και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της σεζόν. 16 ριμπάουντ είχε στην 6η αγωνιστική ο Τσαντ Μπράουν με το Μεσολόγγι Baxi απέναντι στον Ηρακλή. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ριμπάουντ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels στη Stoiximan Basket League. Ο Καντέρ ξεπέρασε την επίδοση των 15 ριμπάουντ που είχαν δύο φορές ο Πατ Καλάθης και από μία οι Δημήτρης Μαυροειδής και Κώστας Χαρίσης μένοντας πίσω μόνο από εκείνη του Πατ Καλάθη στις 5 Φεβρουαρίου 2011 όταν μάζεψε 18 ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με την Καβάλα.

Επτά από τα 16 ριμπάουντ του Τούρκου ήταν στην επίθεση και με αυτά ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας της Ρόδου. Έγινε μάλιστα ο 9ος με επίδοσης 7+ επιθετικών ριμπάουντ. Το ρεκόρ πάντως κρατάει από τις 22 Οκτωβρίου 2005 ο Τρέβορ Μπράιαντ που είχε οχτώ στο εντός έδρας ματς με το Μαρούσι.

Κατά τα άλλα…

*Ο Θόδωρος Ζάρας πλησίασε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League σημειώνοντας 24 πόντους, δύο λιγότερους από την κορυφαία επίδοση του αφού είχε 26 στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15 ως παίκτης του ΚΑΟΔ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Με αυτούς τους 24 πόντους που σημείωσε στο ματς της Νίκαιας, ο Ζάρας μπήκε στην πρώτη 60άδα των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τους 2.246 και ξεπέρασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο που είχε 2.238.

*Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο για τον Κολοσσό H Hotels, η κανονική περίοδος έκλεισε με μία εντυπωσιακή επίδοση ριμπάουντ. Είχε 51 με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ της φετινής σεζόν αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει και στο εκτός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt.

*Ο Κολοσσός H Hotels έκλεισε την κανονική περίοδο με συντελεστή πόντων +17 (1.720-1.703). Είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει από την περίοδο 2011-12 όταν είχε συντελεστή +91 (1.787-1.696).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του είναι ο Κούρο Σεφκούρα. Ο Κούρο Σεγκούρα στις…