Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Καραϊβάζ δολοφονία: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Καραϊβάζ δολοφονία: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

giorgos karaivaz jpg

Η άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Απριλίου, συγκλόνισε τη χώρα και έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίασή της.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το δρομολόγιο του δημοσιογράφου, από το κανάλι Star όπου εργάζονταν στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, για να ερευνηθούν τυχόν «αστοχίες» των δραστών.

Παράλληλα, εξετάζονται οι υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, ώστε να ανακαλύψουν τα κίνητρά τους. Η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη και γι’ αυτό οι αστυνομικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου».

Προβληματισμό προκαλεί επίσης στις αρχές το γεγονός ότι οι δύο δράστες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Το σημείο που δολοφονήθηκε

karaivazseimio1

«Βγήκα και είδα τον Γιώργο πεσμένο εκεί»

«Ήταν πολύ καλός άνθρωπος – Δεν ακούσαμε τίποτα»

«Στην αρχή δεν κατάλαβα, νόμιζα ότι κάποιος λιποθύμησε, μετά είδα το αίμα να κυλάει»

Η μια γειτόνισσα δήλωσε πώς ενώ είχαν δολοφονήσει τον δημοσιογράφο, φεύγοντας του «έριξαν μια χαριστική βολή»

Πού στρέφονται οι έρευνες

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος για να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν.

Επίσης σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας τυχόν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Δύο σενάρια

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…