Κεντρική Basket League Αγώνες Ιωνικός-ΠΑΟΚ 83-84: Απόδραση… at the buzzer για τον Δικέφαλο!

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 83-84: Απόδραση… at the buzzer για τον Δικέφαλο!

griffin γκριφιν 820x490 1 jpg

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στην τελευταία επίθεση, ο ΠΑΟΚ έφυγε με μεγάλο διπλό από τη Νίκαια, κερδίζοντας τον Ιωνικό με 83-84.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκίνησε με τους  Χόλογουελ, Πετρόπουλο, Μουσταφά, Πρίτζετ και Μαυροκεφαλίδη, ενώ ο Αριστείδης Λυκογιάννης επέλεξε για την αρχική του σύνθεση τους Γκρίφιν, Λοβ, Καμπερίδη, Μαργαρίτη και Κακλαμανάκη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε νωρίς με 2-5 και 6-14, έχοντας τον Λοβ ήδη με 9 πόντους. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και 13-16 με καλάθι του Χόλογουελ, ενώ με σερί 6-0 στο τέλος της περιόδου έφερε το παιχνίδι στο πόντο (23-24).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ιωνικό να προσπερνά με τρίποντο του Χόλογουελ, ενώ με την πάροδο του χρόνο οι Νικαιώτες ανέβαζαν ακόμη περισσότερο την διαφορά τους, έχοντας ως πύρρειο δύναμη το καλό περιφερειακό σουτ αλλά και την σκληροτράχηλη άμυνα που τους έφερε ακόμη και στο +8 (37-29) με τρίποντο του Μουσταφά.

Ο Δικέφαλος δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ, και με σερί 0-7 έφερε το ματς στο καλάθι (37-36). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς ένα black out της ομάδας του Λυκογιάννη στα τελευταία λεπτά έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξεφύγουν ξανά με 45-36, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει το σκορ, και με τον Κάρτερ να είναι ζεστός και να βρίσκει 9 μαζεμένους πόντους μείωσε την διαφορά στο τρίποντο (50-47). Εκεί, ανέλαβε δράση ο Χουγκάζ, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά με 5 (58-53).

Oι φιλοξενούμενοι πήγαν και πάλι το ματς σε απόσταση τριών πόντων, αλλά ο Τολιόπουλος πήρε μπρος ανεβάζοντας ξανά τον δείκτη του σκορ στο 63-55. Οι «ασπρόμαυροι» δεν τα έβαλαν κάτω, και με τρίποντο από Μπιτς και Γκρίφιν μείωσαν σε 66-63, το οποίο ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και κρισιμότερη περίοδο, ο Δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά και με 12 πόντους σε μόλις 3 λεπτά κατάφερε να περάσει μπροστά μετά από πολύ ώρα με 74-75 και 78-79, με τον Ιωνικό όμως να μένει πάντα στο κατόπι του.

Οι δύο «μονομάχοι» ήταν ισόπαλοι με 81-81 στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς, ενώ ο Πριτζέτ με εύστοχο λει απ έδωσε βραχεία κεφαλή στο σύνολό του με 83-81 και 23 δευτερόλεπτα να απομένουν για τον ΠΑΟΚ. O Δικέφαλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, και με απίθανο τρίποντο του Γκρίφιν στο τέλος, πήρε τη μεγάλη νίκη με 83-84.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-36, 66-63, 83-84

  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…