Κεντρική Basket League Αγώνες Ιωνικός – Κολοσσός 86-85: Ο Πριτζέτ τον έστειλε στα πλέι οφ

Ιωνικός – Κολοσσός 86-85: Ο Πριτζέτ τον έστειλε στα πλέι οφ

ιΩΝΙΚΌΣ

Μεγάλη νίκη για τον Ιωνικό, που επικράτησε με 86-85 επί του Κολοσσού στο κλειστό της Νίκαιας στην παράταση, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα της Νίκαιας μπορεί να μην κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι, ωστόσο είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του και έκανε το καθήκον της ελπίζοντας με συνδυασμό αποτελεσμάτων να πάρει μια θέση στα πλέι οφ.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Ιωνικό να προηγείται με πέντε πόντους (9-4) και τον Κολοσσό να μειώνει στο καλάθι με τρίποντο του Άντριτς (9-7). Η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να χτίσει και πάλι μαξιλαράκι δύο κατοχών με τον Τολιόπουλο (15-9) με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 23-16 μετά από καλάθι του Πετρόπουλου στην εκπνοή.

Ο Ιωνικός κατάφερε να πάει δύο φορές στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου στο +9, με τους Ροδίτες να μειώνουν στους τέσσερις με τους Ζάρα και Καντέρ (32-28). Ο Ιωνικός πήγε και πάλι στο +6 με έμμεσο τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη (38-32), με τους «θαλασσί» να καταφέρνουν να μειώσουν στον πόντο με τρίποντο του Άρτις (38-37). Ο Ιωνικός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 4 πόντων (41-37).

Ο Ιωνικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ξεκίνημα της επανάληψης και αργά και σταθερά μεγάλωσε το προβάδισμα του, το οποίο έφτασε σε διψήφια επίπεδα με βολές του Μαυροκεφαλίδη (56-45). Η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου με τον Κολοσσό να μειώνει στους 6 με τρίποντο του Αγγελάκου και τον Χόλογουελ να κάνει το 62-54.

Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν με νύχια και με δόντια στην τέταρτη περίοδο και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Συγκεκριμένα, ενώ ήταν πίσω με 8 πόντους 2μισι λεπτά πριν το τέλος (77-69), έτρεξαν σερί 8-0 με τον Άρτις να κερδίζει φάουλ σε τρίποντο ευστοχώντας και στις τρεις για να στείλει το ματς στην παράταση (77-77).

Στο έξτρα πεντάλεπτο το ντέρμπι συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν προβάδισμα τριών πόντων δευτερόλεπτα πριν το τέλος (82-85). Ωστόσο, ο Ιωνικός ήταν αυτό που γέλασε τελευταίος με τον Μαυροκεφαλίδη να μειώνει με βολές και τον Πριτζέτ να ευστοχεί σε δίποντο στέλνοντας την ομάδα του στα πλέι οφ (86-85).

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 41-37, 62-54, 86-85

1 24 2 24

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …