Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Δικαίωση των 7 ομάδων, μπαίνουν στο ΔΣ της Ευρωλίγκας

Δικαίωση των 7 ομάδων, μπαίνουν στο ΔΣ της Ευρωλίγκας

bertomeu came on 768x470 1 jpg

Οι εφτά ομάδες δικαιώνονται από ότι φαίνεται από την ανακοίνωση της Ευρωλίγκα μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης της Ευρωλίγκα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα που γίνεται είναι ότι οι ομάδες – μέτοχοι πλέον θα έχουν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.

Μέχρι σήμερα και όλη την 20ετία της Ευρωλίγκα σε αυτή την μορφή, το ΔΣ αποτελούνταν από τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους νομικούς συμβούλους του, Αυτό σημαίνει ότι έπαιρνε τις αποφάσεις εν λευκώ για όλα τα ζητήματα που αφορούν την διοργάνωση, οικονομικά και λοιπά.

Οι εφτά ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι, Ζαλγκίρις), προφανώς έθεσαν τα ερωτήματα τους, τα οποία είχαν να κάνουν με κακοδιαχείριση των οικονομικών της διοργάνωσης. Παράλληλα, οι ίδιες ομάδες έκαναν αίτημα για να μπούνε στο ΔΣ της διοργάνωσης, κάτι που αφαιρεί από τον Μπερτομέου την δικαιοδοσία να αποφασίζει μόνος του για οτιδήποτε προκύπτει.

Η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

– Τα 11 κλαμπ δεσμεύονται πλήρως όσον αφορά την ενότητα που αποτελεί προϋπόθεση της συλλογικής προσπάθειας. Οι ομάδες είναι πεπεισμένες πως η ενότητα έχει πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια.

– Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball στα ίδια υψηλά επίπεδα.

– Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της ECA».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των playoffs / play out

Το «εισιτήριο» για το Final Four πήρε ο Μίλων. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμ…