Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Μακάμπι 81-88: Ισραηλινή «απόδραση» από το Κάουνας!

Ζαλγκίρις – Μακάμπι 81-88: Ισραηλινή «απόδραση» από το Κάουνας!

lukas lekavicius zalgiris kaunas eb20 scaled

Η Μακάμπι πήρε μεγάλο «διπλό» στο Κάουνας επικρατώντας με 88-81 της Ζαλγκίρις για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, παρότι κυνηγούσε στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Με αυτή την ήττα ουσιαστικά εξανεμίζονται και οι λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης για τους Λιθουανούς στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Με το πόδι στο γκάζι ξεκίνησε το παιχνίδι η Ζαλγκίρις και κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα 7 πόντων με καλάθι του Ουόκαπ (9-2). Η Μακάμπι μείωσε με συνεχόμενους πόντους του Ουίλμπεκιν, ωστόσο ένα ξέσπασμα στην συνέχεια ήταν αρκετό για τους Λιθουανούς να πάρουν διψήφια διαφορά (19-8). Η Μακάμπι αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο μειώνοντας στους πέντε (23-18), με τον Γιοκουμπάτιτις να ευστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή για το 26-18.

Η αντεπίθεση της Μακάμπι συνεχίστηκε στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με καλάθι του Μπέντερ (28-30) τρέχοντας ένα επιμέρους 12-2. Το παιχνίδι στην συνέχεια έγινε ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα και τους Λιθουανούς να κλείνουν το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή (40-38).

Η Ζαλγκίρις με ένα μικρό σερί 6-0 στο πρώτο δίλεπτο της επανάληψης ξέφυγε και πάλι με 8 πόντους (46-38), με την Μακάμπι να μειώνει με τρίποντο του Μπλέιζερ (46-41). To σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια με την Ζαλγκίρις να διατηρεί μεν το προβάδισμα, νιώθοντας ωστόσο την ανάσα της Μακάμπι για μεγάλο διάστημα στην τρίτη περίοδο. Μάλιστα, η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με βολές (55-55) για να απαντήσει ο Λεκαβίτσιους με όμορφο φλότερ (57-55). Στο τελευταίο τρίλεπτο το ντέρμπι επανήλθε στο Κάουνας με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να διαδέχονται η μια την άλλη και την Μακάμπι να μπαίνει στην τέταρτη περίοδο με βραχεία κεφαλή (63-64).

Η Ζαλγκίρις πήρε εκ νέου τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά 6 πόντων με την συμπλήρωση πέντε λεπτών στην τέταρτη περίοδο (76-72), με την Μακάμπι να μειώνει με τον Ζίζιτς (76-72), και να κάνει το παιχνίδι ξανά μιας κατοχής με τρίποντο του Ουίλμπεκιν λίγο αργότερα (79-77). Η αντεπίθεση της Μακάμπι ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με βολές του Τζόουνς (79-79) με τον Γιοκουμπάιτις να απαντάει με καλάθι στο τρανζίσιον (81-79). Η Μακάμπι απάντησε με 5 αναπάντητους πόντους περνώντας μπροστά με 3 (81-84) 54” πριν το τέλος, με τους Λιθουανούς να κάνουν λάθος στην συνέχεια και την ομάδα του Σφαιρόπουλου να φτάνει στην νίκη με το τελικό 81-88

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 40-38, 63-64, 81-88

ζαλ μακ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…