Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Ρεάλ 71-74: «Ίδρωσε» αλλά πέρασε από το Αστρομπάλ!

Βιλερμπάν – Ρεάλ 71-74: «Ίδρωσε» αλλά πέρασε από το Αστρομπάλ!

norris cole ldlc asvel villeurbanne eb20 1 scaled

Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Βιλερμπάν στην Γαλλία, ωστόσο τελικά κατάφερε να φύγει με το «διπλό» στις αποσκευές τις επικρατώντας με 74-71, για  την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έκανε την αντεπίθεση της στην τρίτη περίοδο, και είχε λύσεις από τους Αμπάλντε και Τόμπκινς στα κρίσιμα τελευταία λεπτά παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Αρκετά αμφίρροπη ήταν η πρώτη περίοδος της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν διαρκώς μαζί στο σκορ και το παιχνίδι να είναι στην μια κατοχή. Η Ρεάλ κατάφερε για πρώτη φορά να ξεφύγει με τέσσερις πόντους ενάμισι λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με τους Γάλλους να απαντάνε με σερί 7-0 παίρνοντας τα ηνία (23-20).

Η Βιλερμπάν όχι μόνο συνέχισε να δυσκολεύει την «Βασίλισσα», αλλά κατάφερε να πάρει αέρα 6 πόντων αρχικά (26-20) και επτά λίγο αργότερα στην δεύτερη περίοδο (32-25), αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ. Η γαλλική ομάδα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 37-32.

Η Ρεάλ ανέβασε στροφές στην επανάληψη και ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα μετά από πάνω  από δέκα λεπτά με τρίποντο του Κάρολ (42-43). Μάλιστα, η ομάδα του Λάσο κατάφερε να ξεφύγει και με έξι πόντους με βολές του Ταβάρες λίγο αργότερα, με τον Κόουλ να μειώνει με το τρίτο του δίποντο (46-50), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 51-56.

H Βιλερμπάν δε το έβαλε κάτω και κατάφερε να φέρει του παιχνίδια στα ίσα μετά από τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο (58-58) με καλάθι του Κόουλ, με τον Ντιό να της δίνει ξανά τα ηνία λίγο μετά με τρεις βολές (61-58). Η Ρεάλ απάντησε με συνεχόμενα καλάθια από Ντεκ και Τόμπκινς (61-62), ενώ λίγο αργότερα πήγε στους τρεις πόντους (61-64). Η Βιλερμπάν μείωσε με τον Λάιτι (63-64), ωστόσο ο Τόμπκινς αρχικά με εύστοχες βολές, και ο Αμπάλντε με μεγάλο τρίποντο στην συνέχεια έκαναν το 69-63, 1 λεπτό πριν το τέλος για να πάρει τελικά η Ρεάλ την νίκη με το τελικό 71-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 37-32, 51-56, 71-74

βιλ ρεαλ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…