Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων! Αυτούς θα αντιμετωπίσει η Εθνική αν προκριθεί

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων! Αυτούς θα αντιμετωπίσει η Εθνική αν προκριθεί

Γνωστό είναι πλέον από την FIBA το αναλυτικό πρόγραμμα των τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Το τουρνουά των ανδρών θα γίνει από 25 Ιουλίου ως 7 Αυγούστου και των Γυναικών από τις 26 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου.

Αναφορικά με το φορμάτ, αυτό θα περιλαμβάνει τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων (12 συνολικά), με τους δύο πρώτους αλλά και τους δύο καλύτερους τρίτους να διαμορφώνουν την τελική οχτάδα.  Μέχρι στιγμής 8 ομάδες και συγκεκριμένα  ΗΠΑ, Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, Ιράν, Νιγηρία και Ιαπωνία, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα δοθούν μέσα από τα προολυμπιακά τουρνουά, ανάμεσα σε αυτά και της Βιτόρια που συμμετέχει η Εθνική μας.

Έτσι, αν η Ελλάδα περάσει στους Ολυμπιακούς θα μπει στον όμιλο με ΗΠΑ, Γαλλία και Ιράν, ενώ στην πρεμιέρα θα αγωνιστεί κόντρα στο Ιράν την ώρα που οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζουν τους Γάλλους. Οι τέσσερις προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 3 Αυγούστου, οι ημιτελικοί δύο μέρες αργότερα (5/8) και οι αγώνες που δίνουν τα μετάλλια θα γίνουν το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η Ελλάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει κλήρωσης Eurobasket

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, το ισχυρότερο δηλαδή από όλα τα υπόλοιπα, μαζί με τις…