Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ 89-96: «Διπλό» τετράδας για Ιτούδη

Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ 89-96: «Διπλό» τετράδας για Ιτούδη

mike james cska moscow eb20 scaled

Πολύ μεγάλο «διπλό» πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικρατώντας με 96-89 της Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Ιτούδη παραμένει σε τροχιά τετράδας στην Ευρωλίγκα αφού έφτασε τις 19 στην διοργάνωση, ενώ η «βασίλισσα» μπαίνει σε περιπέτειες. Η ρωσική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή του, έφτασε την διαφορά της μέχρι και τους 20 πόντους, και άντεξε στην αντεπίθεση των Ισπανών παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι καταφέρνοντας να τρέξουν ένα 8-0 σερί, για να απαντήσει η Ρεάλ με δικό της 5-0 (5-8). Στην συνέχεια οι ΤΣΣΚΑ διατήρησε το προβάδισμα, ωστόσο δεν κατάφερνε να ξεφύγει με πάνω από δύο κατοχές. Στο τρίποντο του Τζέιμς (15-19) η ομάδα του Λάσο απάντησε με 4-0 σερί, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με βραχεία κεφαλή των Ρώσων μετά από βολές του Στρέλνιεκς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και την ομάδα του Ιτούδη να συνεχίζει να προηγείται. Κλάιμπερν και Τζέιμς με συνεχόμενους πόντους κατάφεραν να τρέξουν ένα 6-0 σερί φέρνοντας και πάλι την ομάδα τους στους 8 πόντους (30-38), με την Ρεάλ να μειώνει στους πέντε με τον Γκαρούμπα (33-38). Η ΤΣΣΚΑ σε εκείνο το σημείο κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει διψήφια διαφορά με τρίποντα των Τζέιμς και Κλάιμπερν (35-47). Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ καταφέρνοντας να πάει στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (41-55).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισε να είναι πολύ καλή και στις δύο πλευρές του παρκέ στην επανάληψη και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους με τρίποντο του Βόιτμαν και ένα επιμέρους 8-2 στο ξεκίνημα της περιόδου (43-63). Η Ρεάλ προσπάθησε και κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά στους 12 πόντους με συνεχόμενα τρίποντα του Κάρολ (62-74), με τον Κοζέρ να σκοράρει και αυτός πέντε σερί πόντους κάνοντας το μείον 20 μείον 7 (67-74).

Η ΤΣΣΚΑ ανέβασε ξανά την απόδοση της στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να ανεβάσει πάλι την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (70-83) με βολές του Τζέιμς, με την Ρεάλ να απαντάει με ένα 5-0 μειώνοντας στους 8 (75-83). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο Κατάφερε να μειώσει μετά από πάρα πολύ ώρα στους πέντε πόντους με τρεις βολές του Κάρολ (85-90), αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 41-55, 67-74, 89-96

ρβ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…