Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παπανικολάου: «Με την απόφαση διαφωνούν όσοι θέλουν να συρρικνώσουν το σώμα»

Παπανικολάου: «Με την απόφαση διαφωνούν όσοι θέλουν να συρρικνώσουν το σώμα»

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της απόφασης για αναβολή των εκλογών για δύο μήνες πήρε με γραπτή του δήλωση ο Άγγελος Παπανικολάου. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ τονίζει ότι όσοι διαφωνούν με την απόφαση είναι αυτοί που θέλουν να συρρικνώσουν το εκλογικό σώμα.

Αναλυτικά:

«Μια αυτονόητη και απολύτως δίκαιη απόφαση εκ μέρους του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης όλων των σωματείων, που διαθέτουν αθλητική αναγνώριση και διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστικά τμήματα τα οποία και συμμετέχουν αδιαλείπτως στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα, δημιούργησε αντιδράσεις.

Από ποιους;

Απ’ αυτούς οι οποίοι, προφανώς, δεν επιθυμούν την συμμετοχική δημοκρατία και τη φοβούνται…

Απ’ αυτούς οι οποίοι, προφανώς, δεν ενστερνίζονται την ιδέα της κοινωνίας πολιτών αλλά και της ανοιχτής αθλητικής κοινωνίας…

Απ’ αυτούς οι οποίοι, προφανώς, προσπαθούν να συρρικνώσουν το εκλογικό σώμα και το Ελληνικό Μπάσκετ…

Απ’ αυτούς οι οποίοι, προφανώς, καταβάλλουν προσπάθεια να αφαιρέσουν το λόγο από εκατοντάδες σωματεία…

Απ’ αυτούς οι οποίοι, προφανώς, θέλουν να μπει «λουκέτο» στα σωματεία και κατ’ επέκταση στον αθλητισμό…Θλίβομαι, πραγματικά, διότι γνωρίζω ότι ύψιστο δημοκρατικό καθήκον αποτελεί η συμμετοχή στις εκλογές όλων των σωματείων, τα οποία και πρέπει να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για το παρόν και το μέλλον τους.

Τάχθηκα εξ αρχής κατά των αποκλεισμών σωματείων από τις εκλογές και πρότεινα να συμπεριληφθούν όλοι οι σύλλογοι, που είχαν καταθέσει αίτηση στο μητρώο. Η συμμετοχή, άλλωστε, ενδυναμώνει τη δημοκρατία.

Αναφορικά με το ζήτημα των εκλογών σε μια τόσο κρίσιμη εποχή λόγω πανδημίας, με πολλούς συνανθρώπους μας διασωληνωμένους σε καθημερινή βάση και με το σύστημα υγείας να «στενάζει», θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας.

Για όλα αυτά θα εξακολουθήσω ν’ αγωνίζομαι μαζί με όλους, ανεξαιρέτως, τους Ερασιτέχνες Παράγοντες, οι οποίοι προσδοκούν απ’ εμάς την «άνθιση» και την ανάπτυξη του Ελληνικού Μπάσκετ και όχι, τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση, που κάποιοι μάχονται να φέρουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το Ελληνικό Μπάσκετ δεν χρειάζεται αυτόκλητους «μεσσίες», αλλά έχει ανάγκη από όλους τους Ερασιτέχνες παράγοντες, τους καθημερινούς «εργάτες», αυτούς που κοπιάζουν νυχθημερόν για την ανάπτυξη του Ελληνικού Μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Στόχος μου να γίνει το Ευρωμπάσκετ 2025 στην Ελλάδα»

O Άγγελος Παπανικολάου έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ ΦΜ και μεταξύ άλλων α…