Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παπανικολάου: «Άγνωστο πότε θα επιστρέψω»

Παπανικολάου: «Άγνωστο πότε θα επιστρέψω»

Παπανικολάου Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε άτυχος τη φετινή σεζόν και δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής είναι στο στάδιο θεραπείας και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στα παρκέ. Ακόμη, όμως, είναι άγνωστο το πότε θα γυρίσει και δεν ξέρει αν θα δώσει το παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ΕΡΤ:

Για την επιστροφή του στο παρκέ: «Αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη. Έχει ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση, αν και δεν υπάρχει ακόμα πλάνο γιατί είναι πολύ νωρίς. Όμως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

Για το αν θα μπορέσει να παίξει με την Εθνική το προσεχές καλοκαίρι: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν ξέρω, δεν μου έχουν δώσει ακόμη ένα χρονοδιάγραμμα για να πω με σιγουριά το πότε θα επιστρέψω. Θέλει δύο εβδομάδες για να δέσει το μόσχευμα με το κόκκαλο. Από κει και πέρα μπαίνεις στο κομμάτι της ενδυνάμωσης και προχωράς μέρα με τη μέρα. Επειδή είναι μία λεπτή εγχείρηση, θέλει και λεπτούς χειρισμούς. Θα κάνω αυτά που θα μου πουν οι γιατροί. Αυτά θα ακολουθήσω και στη ζωή μου και στη καριέρα μου».

Για τη δύσκολη περίοδο της ομάδας και την απουσία του στο διάστημα αυτό: «Πάρα πολύ άσχημο ότι δεν ήμουν εκεί να βοηθήσω. Φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του προπονητή, χάνοντας έναν παίκτη του βασικού κορμού. Διαταράσσεται πάρα πολύ η ισορροπία. Από την αρχή της χρονιάς θεωρώ ότι υπήρξαν παιχνίδια που αδικήσαμε τον εαυτό μας, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός».

Για τις επτά σερί ήττες: «Είναι πάρα πολύ άσχημο και δύσκολο να χάνεις παιχνίδια συνεχόμενα. Παιχνίδια που σε βγάζουν εκτός στόχων. Κάνεις δε θέλει να χάνει. Όταν αυτές οι ήττες συσσωρεύονται είναι πολύ δύσκολο. Όμως εκεί είναι που πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εμείς βάζουμε τον εαυτό μας σ’ αυτή τη θέση και εμείς είμαστε που μπορούμε να μας βγάλουμε από εκεί».

Για το τι κρατάει από αυτή τη σεζόν: «Ο Γιαννούλης και ο Σάσα έχουν κάνει μία τρομερή σεζόν. Απέδειξαν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους υπόλοιπους ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Το rebuilding σε μία ομάδα δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, θα έρθουν δύσκολες μέρες, ωστόσο πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Για τους Σπανούλη-Πρίντεζη και το μέλλον της ομάδας: «Για μένα που έχω ζήσει με αυτά τα παιδιά είναι δύσκολο να πω ότι βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους. Έχω ζήσει μαγικές στιγμές μαζί τους και θεωρώ ότι έχουν πράγματα να δώσουν ακόμα. Το να έχει μία παρουσία στα αποδυτήρια όπως είναι ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης είναι σημαντικό. Έχουμε πάρει πολλά πράγματα από αυτούς. Αν φέρουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος δεν μπορώ να τα πω, αλλά το αν θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, αυτό είναι δεδομένο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …