Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο Γκρίφιν, το double-double και το «11άρι» των ασίστ

Ο Γκρίφιν, το double-double και το «11άρι» των ασίστ

larisa paok scaled

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ στη Λάρισα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους και 11 ασίστ. Με τον συνδυασμό αυτό και ειδικότερα με την επίδοση του στη δημιουργία, έφτασε σε κάποια ξεχωριστά επιτεύγματα.

*Ο Αμερικανός έγινε ο δεύτερος παίκτης του φετινού ΠΑΟΚ που έφτασε σε double-double μετά τον Μπο Μπιτς στο ματς με το Μεσολόγγι Baxi και ο τρίτος συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα που σημείωσε double-double με πόντους και ασίστ μετά τον Βασίλη Μουράτο που το έκανε δύο φορές και τον Ντομινίκ Άρτις.

*Ο Γκρίφιν έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που φτάνει σε double-double με πόντους και ασίστ μετά από τέσσερα χρόνια αφού ο τελευταίος που το κατάφερε, ήταν ο Νέναντ Μιλιένοβιτς στις 3 Δεκεμβρίου 2016 έχοντας 11 πόντους και 13 ασίστ στο εκτός έδρας ματς με την Κύμη.

*Με τις 11 ασίστ, πέραν του ότι σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση -από 12 είχαν Σκάιλερ Μπόουλιν στο ματς Ιωνικός-Ηρακλής και ο Βασίλης Μουράτος στο ματς Λαυρίου-ΠΑΟΚ- ο Γκρίφιν έβαλε το όνομα του σε μία ξεχωριστή λίστα του Δικεφάλου. Σημείωσε τη 16η διψήφια επίδοση στην ιστορία της ομάδας και ισοφάρισε την τέταρτη καλύτερη επίδοση της. Ισοφάρισε τις 11 ασίστ που είχαν ο ο Ντι Τζέι Κούπερ (Πανιώνιος-ΠΑΟΚ το 2013-14) και ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (ΠΑΟΚ-Ηράκλειο 2003-04) μένοντας πίσω μόνο από τις επιδόσεις των Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο Νέναντι Μιλιένοβιτς και Νίκου Μπουντούρη.

*Ακόμη ο 30χρονος γκαρντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League με τις 11 ασίστ, αφού στην ίδια επίδοση έφτασε και στο ματς της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18 του Κολοσσού H Hotels με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

*Με δύο ρεκόρ καριέρας έφυγε από τη Λάρισα ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ Έλστον Τέρνερ. Είχε 18 πόντους και έξι ριμπάουντ ενώ στις προηγούμενες 18 εμφανίσεις του στην κατηγορία, είχε 16 πόντους δύο φορές -πέρυσι στο Ήφαιστος-ΠΑΟΚ και φέτος στο Κολοσσός H Hotels-ΠΑΟΚ- και πέντε ριμπάουντ στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Άρη.

*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ο Ζερμέιν Λοβ ξεπέρασε τα 100 σε 46 εμφανίσεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Σμιθ δεύτερος σκόρερ της Λάρισας Bread Factory

Ο Τζέρι Σμιθ ηγήθηκε των γηπεδούχων και με τους 27 πόντους του, έφτασε τους 241 για να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στη διετή ιστορία της Λάρισας Bread Factory στην κατηγορία. Ο Αμερικανός ξεπέρασε τον Νώντα Παπαντωνίου που είχε πέρυσι 220 και είναι πίσω μόνο από τον Μπράντον Ρας που μετράει πλέον 337.

Ακόμη για τους Θεσσαλούς…

*Ο Κεν Μπράουν με τους 13 πόντους του, ξεπέρασε τους 500 σε 39 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Ο Ουέσλι Γκόρντον ξεπέρασε τους 200 πόντους και τα 100 αμυντικά ριμπάουντ στην 26η εμφάνιση του στην κατηγορία, ενώ τους 100 πόντους έφτασε ο Τάσος Σπυρόπουλος.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…