Κεντρική NBA Νέα σπουδαία επένδυση του Λεμπρόν Τζέιμς
NBA

Νέα σπουδαία επένδυση του Λεμπρόν Τζέιμς

james cliprers lakers

Ο άσος των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς πραγματοποίησε μια επένδυση και θα συμμετάσχει στον όμιλο ιδιοκτησίας των Μπόστον Ρεντ Σοκ και της Λίβερπουλ, όπως αναφέρουν πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Τζέιμς αγόρασε ένα άγνωστο ποσό μετοχών του Fenway Sports Group, με την συναλλαγή να διεξάγεται την την ίδια μέρα που η Boston Globe ανέφερε ότι η RedBird Capital Partners πραγματοποίησε επένδυση 750 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενταχθεί στην FSG.

Το Fenway Sports Group είναι επίσης η μητρική εταιρεία της πρωταθλήτριας της Premier League, Λίβερπουλ. Ο Τζέιμς κατέχει το 2% του συλλόγου της Λίβερπουλ από το 2011.

Εκτός από τους Ρεντ Σοξ και την Λίβερπουλ, το Fenway Sports Group κατέχει επίσης το περιφερειακό αθλητικό καλωδιακό δίκτυο NESN της Βοστώνης, καθώς και το Roush Fenway Racing και το Fenway Sports Management της NASCAR.

Ο μακροχρόνιος φίλος και συνεργάτης του Τζέιμς, Μάβερικ Κάρτερ έγινε επίσης επενδυτικός εταίρος του FSG την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η RedBird Capital Partners θα κατέχει ποσοστό 11 τοις εκατό στην FSG, η οποία έχει αξία περίπου 7,35 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Globe.

Ο κύριος ιδιοκτήτης Τζον Χένρι θα παραμείνει στον έλεγχο της FSG, ενώ ο πρόεδρος Τομ Βέρνερ παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος. Η RedBird Capital Partners κατέχει πλέον το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο με τον Πρόεδρο Μάικλ Γκόρντον τέταρτο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Τζέιμς αναμένεται να βγάλει 95,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με 31,4 εκατομμύρια δολάρια από αυτά να είναι από το συμβόλαιο του Lakers. Έπρεπε να βγάλει 39,2 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν, αλλά οι μισθοί των παικτών μειώθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο Τζέιμς αναμένεται επίσης να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη κατά τη διάρκεια της καριέρας του από τους μισθούς και τις υπόλοιπες επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Οι μόνοι άλλοι αθλητές που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη κατά την διάρκεια της καριέρας τους είναι οι Τάιγκερ Γουντς, Φλόιντ Μέιγουεδερ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…