Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Αρμάνι 86-69: Βάσκοι για οχτάδα

Μπασκόνια – Αρμάνι 86-69: Βάσκοι για οχτάδα

shavon shields ax armani exchange milan eb20 scaled

Πολύ σπουδαία νίκη στην μάχη της εισόδου στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας πήρε η Μπασκόνια, επικρατώντας με 86-69 της Αρμάνι στην Βιτόρια, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά από αυτή την νίκη έφτασε τις 17 στην διοργάνωση και αναμένεται να δώσει μάχη με τις Ρεάλ και Ζενίτ για 2 θέσεις στην τελική οχτάδα.

Πολύ κακό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με το σταγονόμετρο και τους Ιταλούς να παίρνουν τα ηνία με τρίποντο του Ροντρίγκεζ  (4-6). Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με την Αρμάνι να ελέγχει το παιχνίδι, και να φτάνει δύο φορές την διαφορά στους 8 πόντους, με τον Πολονάρα να μειώνει με καλάθι  λίγο πριν το τέλος (10-16).

H Μπασκόνια μπήκε πιο καλά στην δεύτερη περίοδο και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Ντράγκιτς και Χένρι κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 9-2 περνώντας μπροστά για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του ματς (19-18). Την σκυτάλη στην επίθεση των Βάσκων πήρε στην συνέχεια ο Πολονάρα, με συνεχόμενους πόντους του οποίου κατάφεραν να ξεφύγουν με 5 πόντους (26-21). Η Αρμάνι απάντησε με 5 αναπάντητους πόντους του Μπρουκς (26-26), ενώ στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ το οποίο ήταν 33-32 υπέρ της Μπασκόνια στην ανάπαυλα, μετά από έμμεσο τρίποντο του Γκεντράιτις.

Οι Βάσκοι ήταν πολύ καλύτεροι την επανάληψη και κατάφεραν πολύ γρήγορα να χτίσουν διαφορά 9 πόντων με συνεχόμενους πόντους του Χένρι και καλάθι του Φολ (41-32) τρέχοντας ένα σερί 9-0. Στην συνέχεια οι Ιταλοί προσπάθησαν να μικρύνουν την απόσταση τους από την Μπασκόνια και κατάφεραν μετά από πολύ ώρα να μειώσουν στους 4 πόντους με καλάθι του Ντατόμε (49-45), με τους γηπεδούχους να κλείνουν «καυτοί» το δεκάλεπτο πετυχαίνοντας ένα 11-0 σερί για να ξεφύγουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 15 πόντους (60-45).

Η Αρμάνι κατάφερε να μειώσει στους 11 πόντους με ένα γρήγορο 4-0 σερί στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (60-49), ωστόσο οι Βάσκοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση τους διατηρώντας την διαφορά στα επίπεδα μεταξύ 11 και 15 πόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον Χένρι να δίνει την χαριστική βολή στους Ιταλούς 4 λεπτά πριν το τέλος με τρίποντο που εκτόξευσε την διαφορά στους 17 πόντους βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Οι Ιταλοί δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 86-69

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 33-32, 60-45, 86-69

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…