Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: “Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα πάνω στον Πάνγκος”

Μπαρτζώκας: “Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα πάνω στον Πάνγκος”

Μπαρτζώκας

O Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (12/03, 21.00) την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

«Το αυριανό ματς έχει να κάνει με έναν αντίπαλο που είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Μια ομάδα που πάει πολύ καλά, που έχει κερδίσει πάρα πολλά παιχνίδια στη μία κατοχή γιατί προφανώς έχει πολύ καλή χημεία. Έχει πολύ καλό δημιουργό, πολλούς καλούς σουτέρ και παίκτες που ξέρουν να παίζουν μαζί. Φυσικά έχουν έναν πολύ καλό προπονητή και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ερωτηθείς αν η άμυνα πάνω στον Κέβιν Πάγκος θα είναι το κλειδί, απάντησε: «Ο Πάνγκος είναι ένας παίκτης που σκοράρει αρκετά, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της ομάδας. Προφανώς πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα πάνω του, ανεξάρτητα ποιος παίκτης είναι και τι συνδυασμένες άμυνες θα παίξουμε. Στον πρώτο γύρο τα είχαμε καταφέρει αρκετά καλά σε αυτό τον τομέα. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και αύριο, παρότι τότε κομβικός παίκτης για αυτό ήταν ο Παπανικολάου».

Για τον Κώστα Παπανικολάου, τόνισε: «Ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλά που αφορούν τη συγκεκριμένη πάθηση. Προσπαθήσαμε συντηρητικά να επανέλθουμε κάνοντας θεραπείες. Δεν είχε τη βελτίωση που αναμέναμε, άρα το επόμενο στάδιο είναι να χειρουργηθεί. Το χειρουργείο θα τον κρατήσει 2.5 με 3 μήνες έξω από τα γήπεδα».

«Να παίζουμε σκληρά»

Ο Οκτάβιους Έλις τόνισε για την αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα: «Το τελευταίο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να το κερδίσουμε, όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για τους φιλάθλους μας. Ήμασταν σε ένα… σκοτεινό μέρος, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε».

Για τον Κέβιν Πάνγκος, είπε: «Σίγουρα. Είναι ένας από τους παίκτες κλειδιά, αλλά δεν είναι μόνος του. Έχει δίπλα του πολλούς καλούς παίκτες, για αυτό θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά στην άμυνα».

Τέλος, για τις διαφορές σε σχέση με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όταν ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στην Αγία Πετρούπολη με τους Παπανικολάου και Μάρτιν, που πλέον απουσιάζουν, σχολίασε: «Θα πρέπει να βγούμε περισσότεροι παίκτες μπροστά, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίζουμε και να παίζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ως το τέλος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…