Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Λεούσης: «Αρέσουν Γιαμπουσέλε – Έρικσον, στη… γωνία για Μήτογλου»

Λεούσης: «Αρέσουν Γιαμπουσέλε – Έρικσον, στη… γωνία για Μήτογλου»

giorgos bartzokas olympiakos

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στα playoffs της Ευρωλίγκα (έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες) και γι αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν. Στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα και του τεχνικού τιμ των «ερυθρολεύκων» βρίσκονται πολλά ονόματα και μεταξύ αυτών υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αυτές των Ντίνο Μήτογλου, Γκερσόν Γιαμπουσέλε, Μάρκους Έρικσον όπως ανέφερε στον αέρα του OverFm 104.9 ο Τόλης Λεούσης, αλλά και του Μάριους Γκριγκόνις όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κογκαλίδης και το OverFm.gr

Πάμε να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Τόλη Λεούση, έχει διαφορετικό προσανατολισμό φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να μην πάρουν παίκτες – στοιχήματα, αλλά θα κινηθούν για παίκτες που είναι γνώστες της Ευρωλίγκα και δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Φάκελος Φόργουορντ: Γιαμπουσέλε, Έρικσον και στο βάθος… Μήτογλου

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε είναι ένας από τους παίκτες, που έχουν ξεχωρίσει στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο παίκτης της Βιλερμπάν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και σε συνδυασμό με την ηλικία του (25 χρονών) αποτελεί μία ελκυστική περίπτωση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τσεκάρει τον παίκτη και του αρέσουν τα χαρακτηριστικά του, αλλά για τον Γάλλο αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον το καλοκαίρι και από άλλες ομάδες.

Ο Μάρκους Έρικσον αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Ο παίκτης της Άλμπα Βερολίνου διαθέτει «δολοφονικό» σουτ και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Πέρσι είχε κατά μέσο 11.2 πόντους με 46,6% στο τρίποντο, ενώ φέτος μετράει 12,4 πόντους με 42,7% στα τρίποντα. Ο Έρικσον είναι μία εξαιρετική περίπτωση και μένει να φανεί αν θα ενδιαφερθεί και επίσημα ο Ολυμπιακός και ποια θα είναι η κατάληξη.

Και πάμε ίσως στην πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής φέτος έχει δείξει μεγάλη εξέλιξη και είναι εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης του τριφυλλιού θεωρείτε… διάδοχος του Γιώργου Πρίντεζη στη θέση «4» της Εθνικής Ομάδας και ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι στο να γίνει το ίδιο και στην ομάδα του Πειραιά.

Το συμβόλαιο του Ντίνου Μήτογλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό βέβαια να θέλει να τον κρατήσει. Αν τελικά οι δύο πλευρές δεν τα βρουν σίγουρα, τότε, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του. Η περίπτωση δεν είναι εύκολη: Πρώτος λόγω Παναθηναϊκού, δεύτερον γιατί θα προκύψει ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκα και τρίτον γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του Μήτογλου υπάρχει και το… ΝΒΑ.

Φάκελος Γκαρντ: «Διακαής Πόθος» ο Ντόρσεϊ, ψηλά στη λίστα Γκριγκόνις και Λόιντ

Όπως σημείωσε και ο Τόλης Λεούσης στον αέρα του OverFm 104.9, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού. Ο παίκτης της Μακάμπι διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά αν η ομάδα επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο ομογενής γκαρντ δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Ισραηλινούς και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν θα έλεγε όχι στην προοπτική να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο Ντόρσεϊ σίγουρα θα κοιτάξει και την προοπτική του ΝΒΑ, αλλά το δέλεαρ να έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκα θα παίξει το ρόλο του.

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα στη λίστα των ερυθρολεύκων αποτελεί και αυτό του Τζόρνταν Λόιντ. Ο παίκτης του Ερυθρού Αστέρα για δεύτερη σερί χρονιά κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι ο ηγέτης των Σέρβων. Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής έχει ξεχωρίσει και το όνομα του έχει συνδεθεί με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, έχει λατρεία για έναν συγκεκριμένο παίκτη και το όνομα αυτού Μάριους Γκριγκόνις. Ο παίκτης της Ζαλγκίρις κάνει όργια και τη φετινή χρονιά και αποτελεί ένα μεγάλο όπλο σε όποια ομάδα και να είναι. Ο Έλληνας τεχνικός, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κογκαλίδης, έχει ψηλά στη λίστα του τον Λιθουανό και αναμένεται να γίνει κίνηση για την απόκτηση του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…