Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κάτας: «Ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας, ο Νέντοβιτς δεν θα αγωνιστεί»

Κάτας: «Ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας, ο Νέντοβιτς δεν θα αγωνιστεί»

Κάτας

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (30/3) την Μπασκόνια για την 32η αγωνιστική της EuroLeague και ο προπονητής των «πρασίνων», αναφέρθηκε στα πράγματα που δεν θέλει να δει σε σχέση με το ματς κόντρα στην Εφές, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν θα αγωνιστεί.

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, το πλάνο διαφέρει από αγώνα σε αγώνα. Η Μπασκόνια είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, καλά προπονημένη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επιθετικότητα και το physicality που κυριαρχεί στο παιχνίδι της. Όλα ξεκινούν από εκεί για μας», δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Κόντρα στην Αναντολού Εφές, δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι στην άμυνα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τα φάουλ μας, να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μπλοκ άουτ και να μην δώσουμε εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Από την άλλη, η Μπασκόνια είναι πολύ επιθετική στο πώς αμύνεται, οπότε θα πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα και να είμαστε υπομονετικοί, με τις σωστές αποστάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για το κίνητρο της Μπασκόνια: «Πάντα παίζει σκληρά, αυτό πρέπει να της πιστωθεί. Έχουν προσωπικότητες, βλέπουμε την EuroLeague και ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση και επιθετικοί στην άμυνα».

Για τον Πιέρια Χένρι: «Είναι πολύ ταλαντούχος, σε μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο και παίζει σε υψηλό ρυθμό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσουμε, έχοντας γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, αλλά όχι μόνο με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση. Από τη δική μας πλευρά, λόγω του μεγέθους που έχουμε, θα πρέπει να βάλουμε πίεση στο επιθετικό ριμπάουντ».

Όσο για τον Νεμάνια Νέντοβιτς: «Δεν θα είναι έτοιμος για το αυριανό παιχνίδι, ελπίζουμε ότι σύντομα θα τον έχουμε πάλι κοντά μας».

Από την πλευρά του, ο Άαρον Γουάιτ, τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, η Μπασκόνια είναι πολύ επιθετική και παίζει καλά αυτή την στιγμή. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ματσάρουμε την ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ και να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε αρχικά.

Ενώ για τον Νεμάνια Νέντοβιτς, είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που γύρισε, αισθάνεται καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι υγιής, είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες μας και χαιρόμαστε πολύ που τον έχουμε πάλι μαζί μας. Δημιουργεί πολλές καταστάσεις για τους υπόλοιπους κι αυτό είναι σημαντικό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Πιέρια Χένρι: «Είναι ο βασικός δημιουργός τους, ο παίκτης που έχει την μπάλα περισσότερο στα χέρια του. Παίζει πολύ το πικ εν ρολ, είναι πολύ επιθετικός στο πώς τρέχει το γήπεδο, αλλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Θα πρέπει να τον περιορίσουμε κι όπως είπα να ματσάρουμε την ενέργειά τους για να πάρουμε τη νίκη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…