Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κάτας: «Κλειδί ο Χεζόνια, να περιορίσουμε τους γκαρντ της Μακάμπι»

Κάτας: «Κλειδί ο Χεζόνια, να περιορίσουμε τους γκαρντ της Μακάμπι»

Κάτας

Οι Όντεντ Κάτας και Ζακ Όγκαστ εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Maccabi Playtika Tel Aviv στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague (11/3, 21.00).

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Γινόμαστε καλύτεροι. Ο Μάριο (Χεζόνια), που είναι παίκτης – κλειδί για μας, χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να καταλάβει καλύτερα τι θέλουμε από εκείνον. Είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά χρειάζεται κι άλλο χρόνο. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα, μετά απ’ ό,τι έγινε με τον κορονοϊό. Ειδικά απέναντι στη Μακάμπι, το πιο σημαντικό είναι μην δώσουμε εύκολους πόντους. Είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, θέλει να τρέξει το γήπεδο. Οπότε εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε με καλές αποστάσεις και ρυθμό στην επίθεσή μας, το λέω αυτό γιατί στα τελευταία παιχνίδια κάναμε πολλά λάθη. Αυτό είναι κλειδί για μας».

Για το πώς σκοπεύει να περιορίσει τον Σκότι Γουίλμπεκιν σημείωσε: «Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Σκότι (Γουίλμπεκιν). Η Μακάμπι έχει τρεις πολύ καλούς περιφερειακούς σκόρερ, οπότε είναι πολύ σημαντικό να τους περιορίσουμε. Με παίκτες όπως ο Σκότι, για παράδειγμα, ξέρεις ότι θα βάλουν κάποια δύσκολα σουτ. Γι’ αυτό λέω ότι πρέπει να τους περιορίσουμε, να τους οδηγήσουμε σε σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, για να ρίξουμε τα ποσοστά τους. Μετά από αυτό ξεκινά η δουλειά, με το box out για το αμυντικό ριμπάουντ κι από εκεί για το πώς θα τρέξεις το γήπεδο. Με τη Μακάμπι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι για ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι».

Τέλος, αναφορικά με το αν ο ρυθμός είναι το «κλειδί» του αγώνα τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το πώς εκδηλώνουμε επίθεση. Τις περισσότερες φορές, η Μακάμπι επιδιώκει να οδηγήσει τον αγώνα σε υψηλό ρυθμό. Από την στιγμή λοιπόν που εμείς πάμε σε ψηλές πεντάδες, πρέπει να κατεβάσουμε λίγο τον ρυθμό».

Από μέρους του ο Ζακ Όγκαστ είπε: «Η Μακάμπι είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, που στηρίζεται πολύ στην περιφέρειά της. Προσπαθούμε να μάθουμε τη φιλοσοφία τους, δουλεύουμε σε κάποια πράγματα που θεωρούμε ότι θα είναι αποτελεσματικά για να τους περιορίσουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Για το αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι σε καλύτερη κατάσταση σχολίασε ότι: «Πιστεύω ότι καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, βρίσκουμε την ταυτότητά μας. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε υγιής τον τελευταίο καιρό, οπότε πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Τέλος, αναφορικά με τον Σκότι Γουίλμπεκιν τόνισε: «Είναι κλειδί, θα πρέπει να περιορίσουμε την δράση τόσο του ίδιου, όσο και των υπόλοιπων περιφερειακών της Μακάμπι. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…