Κεντρική Basket League Αγώνες Ιωνικός – Λάρισα 83-76: Ασύλληπτος Χουγκάζ, διέλυσε τους Θεσσαλούς από την περιφέρεια

Ιωνικός – Λάρισα 83-76: Ασύλληπτος Χουγκάζ, διέλυσε τους Θεσσαλούς από την περιφέρεια

Χουγκάζ

Το αποφασιστικότερο βήμα για την παραμονή του στη Basket League έκανε ο Ιωνικός Νικαίας. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου επικράτησε εντός έδρας με ανατροπή της Λάρισας με 83-76, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ανέβηκε στο 7-11 και πλέον βλέπει με… άλλο μάτι τα πλέι οφ. Στο 5-13 υποχώρησαν οι Θεσσαλοί, οι οποίοι θα χρειαστούν νίκες στη συνέχεια για να σώσουν την κατηγορία.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Νίκος Χουγκάζ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν απολαυστικός, σημειώνοντας 23 πόντους με 7/7 τρίποντα. Παράλληλα, είχε 6 ριμπάουντ κι ήταν ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση του Ιωνικού στο τέταρτο δεκάλεπτο. Από πλευράς ηττημένων, που παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία ηγέτη τους, Τζέρι Σμιθ, ξεχώρισε ο Ρας με 18 πόντους. Στα αρνητικά, ο τραυματισμός του Κόνιαρη.

Η Λάρισα ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα. Προηγήθηκε με 20-28 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με διψήφια διαφορά (38-49) στο ημίχρονο, βάζοντας βάσεις νίκης.

Ωστόσο, ο Ιωνικός κι ο Χουγκάζ είχαν άλλη άποψη. Αρχικά, οι Νικαιώτες, με όπλο την άμυνα τους, μείωσαν στους 5 πόντους (58-63) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ στην τέταρτη περίοδο έπνιξαν τους Θεσσαλούς, επιτρέποντας τους να σκοράρουν μόλις 3 πόντους σε επτά λεπτά. Κάπως έτσι, έφεραν τούμπα το παιχνίδι κι έφτασαν, μάλιστα, άνετα και χωρίς άγχος στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 38-49, 58-63, 83-76.

io lar

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…