Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Χωρίς ξένους θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Χωρίς ξένους θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

olympiakoi agone

Η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επιτραπεί η παρουσία θεατών από το εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί γι αυτό το καλοκαίρι.

Τα 600.000 εισιτήρια των Ολυμπιακών και τα 30.000 των Παραολυμπιακών Αγώνων που αγοράστηκαν από κατοίκους του εξωτερικού θα επιστραφούν, όμως δεν θα καλυφτεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν, σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε μετά από πενταμερή συνάντηση, όπου συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε.

Σήμερα το πρωί έγινε διαδικτυακή συνάντηση, μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020, της ιαπωνικής κυβέρνησης, των αρχών του Τόκιο και Διεθνών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών, προκειμένου να αποφασιστεί η παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Είναι πολύ ατυχές», δήλωσε η Κόικε για την απόφαση μετά τη συνάντηση, αλλά πρόσθεσε ότι το συμπέρασμα ήταν «αναπόφευκτο», δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα για τη διεξαγωγή επιτυχημένων Αγώνων, είναι η υγεία των αθλητών και του ιαπωνικού κοινού.
«Θα έχουμε ακόμα πέντε συναντήσεις τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφασίσουμε για τον αριθμό των θεατών στα στάδια», είπε ο Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας COVID-19, έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα το Σάββατο, το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε επίσης ότι η Ολυμπιακή Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, κλίνει προς το να εμποδίσει ξένους εθελοντές να βοηθήσουν στους αγώνες.

Από τις αρχές Μαρτίου, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν, ότι η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ήδη επιλέξει την απαγόρευση των θεατών από το εξωτερικό, ιδίως λόγω της ανησυχίας του ιαπωνικού πληθυσμού για την Covid-19 και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Δεν συνέβη ποτέ πριν να απαγορευτεί σε ξένους θεατές να εισέλθουν στη χώρα υποδοχής κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αμβέρσα το 1920», σημειώνει ο Ζαν Λουπ Σαπελέ, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης ( Ελβετία) και ειδικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιαπωνία παρουσίασε μια απότομη αύξηση των λοιμώξεων μεταξύ Νοεμβρίου και τέλους Ιανουαρίου, γεγονός που την οδήγησε να επαναφέρει προσωρινά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο.

Για αρκετούς μήνες, η ιαπωνική κοινή γνώμη ήταν υπερβολικά εχθρική στη διοργάνωση των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, προτιμώντας την περαιτέρω αναβολή ή την πλήρη ακύρωση.

Σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 8 Μαρτίου από την εφημερίδα Yomiuri, αποκαλύφθηκε ότι μόνο το 18% των Ιαπώνων ήταν υπέρ του της παρουσίας φιλάθλων από το εξωτερικό για τους Αγώνες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…