Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάγερν – Παναθηναϊκός 76-71: Τον «σκότωσε» ο Μπόλντγουιν!

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 76-71: Τον «σκότωσε» ο Μπόλντγουιν!

mario hezonja panathinaikos opap athens eb20 1 scaled

Την 16η ήττα του στην φετινή Ευρωλίγκα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο, χάνοντας με 76-71 από την Μπάγερν για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας πάλεψε από την αρχή μέχρι το τέλος, έχτισε διψήφια διαφορά στην δεύτερη περίοδο, αλλά τα πολλά λάθη, το πενιχρό 60% στις βολές (17/28), και ο για άλλη μια φορά φανταστικός Γουέιντ Μπόλντγουιν (27π) τον πλήγωσαν και γνώρισε την ήττα.

Ισορροπημένο και αρκετά κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και το σκορ να μένει χαμηλά. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με 4 πόντους με τους Παπαγιάννη (2-6) και Μήτογλου (4-8) με τους Βαυαρούς να απαντούν φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα με τον Μπόλντγουιν (8-8).

O Σαντ Ρος ήταν πολύ καλός στο δημιουργικό κομμάτι και ο Παπαγιάννης έβαλε και πάλι μπροστά τους Πράσινους με σουτ μέσης απόστασης (8-10) για να απαντήσει  ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού με έμμεσο τρίποντο (11-10). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, όταν το τριφύλλι κατάφερε να τρέξει ένα 7-0 σερί και να πάρει αέρα 7 πόντων (14-21), με τον Όγκαστ να νικάει τον χρόνο στην εκπνοή.

Η γερμανική ομάδα μείωσε με τρίποντο του Ζίπσερ στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με τρίποντα των Κασελάκη αρχικά και Μποχωρίδη λίγο αργότερα ανεβάζοντας την διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων (19-27). Λούτσιτς και Γκιστ μείωσαν για τους Βαυαρούς (24-29), με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με σερί 6-0 παίρνοντας για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (24-35).

Η Μπάγερν ανέβασε την απόδοση της στην άμυνα στο τελευταίο δίλεπτο οδηγώντας σε διαδοχικά λάθη τους Πράσινους για να τρέξει ένα σερί 9-0 φέρνοντας το παιχνίδι στο καλάθι (33-35). Ο Μπέντιλ έβαλε μια στις δύο βολές στην επόμενη φάση με τον Μπόλντγουιν να πετυχαίνει απίστευτο τετράποντο στην εκπνοή του ματς δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (37-36).

Η Μπάγερν μπήκε με καλύτερη ψυχολογία στην επανάληψη και κατάφερε να προηγηθεί με 6 πόντους με τους Λούτσιτς και Ζίπσερ (44-38). Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο στις τρείς βολές του Χεζόνια (44-40) με τον Λούτσιτς να ευστοχεί από την περιφέρεια για το 47-40 της Μπάγερν. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Μήτογλου (42-48), με τον Μπόλντουιν να στέλνει την διαφορά στους 8 με απίθανο κάρφωμα (50-42).

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνα του στην συνέχεια και κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 8-3 μειώνοντας στην μια κατοχή (53-50). Ο Όγκαστ με όμορφο καλάθι έφερε το Τριφύλλι σε απόσταση βολής (53-52), με τον ομογενή να λέει και πάλι την τελευταία λέξη με καλάθι στην εκπνοή (57-55).

Οι Πράσινοι πήραν τα ηνία του αγώνα με έμμεσο τρίποντο του Μποχωρίδη στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (57-58), με τον Γουάιλερ Μπαμπ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα λίγο αργότερα (59-59). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, με τον Μπόλντγουιν να δίνει αέρα δύο κατοχών στην Μπάγερν μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο (68-63).

Ο Ζίπσερ με καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο έκανε το +7 για την Μπάγερν, με τον Ουάιτ να κερδίζει δύο φορές βολές αλλά να βάζει μόνο μια, για να ευστοχήσει και στις δύο ο Μπόντγουιν στην συνέχεια ανεβάζοντας την διαφορά στους 8 (72-64). Ο Χεζόνια μείωσε με βολές στους πέντε πόντους 1’23” πριν το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει παραπάνω χάνοντας με 76-71.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71

μπάγερν παναθη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…