Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας 75-62: Νίκη και το βλέμμα στην οχτάδα

Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας 75-62: Νίκη και το βλέμμα στην οχτάδα

thomas walkup zalgiris kaunas eb20 scaled

Την δέκατη τέταρτη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Ζαλγκίρις επικρατώντας με 75-62 του Ερυθρού Αστέρα στο εξ΄ αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων για την 24η αγωνιστική. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ έπιασε την Εφές στην βαθμολογία και είναι ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη οχτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Κορυφαίος των νικητών για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο εντυπωσιακός Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους, έχοντας παράλληλα και 6 ασίστ για 3 λάθη, με τους Χέιζ (16π) και Ρούμπιτ (15π)να δηλώνουν επίσης παρών επιθετικά. Για τους Σέρβους από 16 πόντους είχαν Λόιντ και Σιμόνοβιτς, με τον δεύτερο ωστόσο να είναι πολύ άστοχος στο δεύτερος μέρος.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο σκοράρισμα και καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με τρεις πόντους μετά από τεσσεράμισι λεπτά αγώνα με βολές του Λοβέρν (12-9). Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Σιμόνοβιτς δύο λεπτά αργότερα (16-18), ενώ στο τελευταίο λεπρό έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στον Ερυθρό Αστέρα με το τρίτο του τρίποντο για το 22-26 του δεκαλέπτου.

Oι φιλοξενούμενοι πήραν φωτιά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με ένα 9-0 σερί στο πρώτο τρίλεπτο κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά στους 13 πόντους (22-35), αναγκάζοντας τον Μάρτιν Σίλερ να καλέσει τάιμ άουτ.  Η Ζαλγκίρις αντέδρασε στην συνέχεια και αργά και σταθερά με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Γκριγκόνις και Χέιζ κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά μέχρι τους τρεις πόντους (38-41), με τους Ερυθρόλευκους να κρατάνε τα ηνία του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου (40-44).

Στην επανάληψη το παιχνίδι ισορρόπησε και πάλι με τους Λιθουανούς να μένουν κοντά στο σκορ και να καταφέρνουν να περάσουν μετά από αρκετή ώρα μπροστά με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γκριγκόνις (52-50), με τον Χέιζ να τους δίνει αέρα πέντε πόντων με το τρίτο του τρίποντο (55-50). Τα ποσοστά των Σέρβων ήταν αρκετά πεσμένα στην τρίτη περίοδο με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν ο Λόιντ με τρίποντο στην εκπνοή μείωσε στο καλάθι (60-58).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα και να μένουν χωρίς σκορ για πέντε ολόκληρα λεπτά, για να ανεβάσει η Ζαλγίρις την διαφορά της στους 8 πόντους με συνεχόμενα καλάθια του Ρούμπιτ (66-58).  Το πρώτο καλάθι των Σέρβων στην περίοδο ήρθε από τον Λόιντ μετά από εξίμισι λεπτά (68-60), ωστόσο οι Λιθουανοί απάντησαν άμεσα με τον Γουόκαπ (71-60). Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλςο με τους Λιθουανούς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 75-62.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 40-44, 60-58, 75-62

ζαλερυ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…