Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 105-103: Θρίλερ αλά…Χίτσκοκ με «νυχτερίδες» νικητήριες

Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 105-103: Θρίλερ αλά…Χίτσκοκ με «νυχτερίδες» νικητήριες

bojan dubljevic valencia basket eb20 scaled

Η Βαλένθια αν και ίδρωσε πάρα πολύ κατάφερε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 105-103 στην δεύτερη παράταση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας – των πολλών τραυματισμών – έπαιζε για πολύ μεγάλο διάστημα αποκλειστικά με τον Μάικ Τζέιμς, ο Αμερικανός της έδωσε ανάσα αρκετές φορές, αλλά τελικά ο εγωισμός του τον πρόδωσε αφού μονοπωλώντας τις επιθέσεις της ομάδας του ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα χάσει από την ομαδική Βαλένθια.

Αμφίρροπο και κλειστό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ το οποίο ήταν ισόπαλο 11-11 μετά από 7 λεπτά αγώνα. Στο τελευταίο τρίλεπτο ο ρυθμός άνοιξε αρκετά, και όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι Ισπανοί είχαν τον πρώτο λόγο. Έτσι, με ένα επιμέρους 14-6 κατάφεραν να πάνε στο τέλος της περιόδου με προβάδισμα 8 πόντων (25-17).

Oι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πολύ καλύτεροι και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φτάσουν την διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους με τρίποντα του Πρέπελιτς (36-22). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ανέβασε αισθητά την ένταση στην άμυνα της στην συνέχεια, βραχυκύκλωσε τους Ισπανούς, και κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά στους 3 πόντους για το 47-43 του ημιχρόνου.

Τα μεγάλα σερί και τα μομέντουμ πήγαν περίπατο στην επανάληψη και την σειρά τους πήρε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Η ρωσική ομάδα πέρασε μπροστά με 5 πόντους με τρίποντο του Στρέλνιεκς (56-61), με τους Ντούμπλιεβιτς και Πρέπελιτς να βρίσκουν σκορ για το νέο προσπέρασμα της Βαλένθια (64-63), δύο λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος της.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν διαφορά 6 πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (71-65), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις και έμεναν κοντά προμηνύοντας δραματικό φινάλε. Έτσι και έγινε, με την ΤΣΣΚΑ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο του Κουρμπάνοφ (82-82), να περνάει μπροστά με βολές του Τζέιμς, για να απαντήσει με καλάθι ο Τόμπι στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση (84-84).

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο έξτρα πεντάλεπτο. Κουρμπάνοφ και μπολομπόι έβαλαν δύο φορές μπροστά με 4 την ΤΣΣΚΑ, για να ακολουθήσει σερί 5-0 των γηπεδούχων που πέρασαν μπροστά με 1 πόντο (94-95). Ακολούθησαν άστοχα σουτ εκατέρωθέν, με τον Χέρμανσον του 90% στις βολές κερδίζει φάουλ έξι δεύτερα πριν το τέλος, αλλά να βάζει μόνο την μια (!). Ο Μάικ Τζέιμς πήρε ένα σουτ από το κέντρο, η μπάλα δεν έφτασε καν κοντά στο καλάθι, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην δεύτερη παράταση (95-95).

Στην δεύτερη παράταση ο Μάικ Τζέιμς συνέχισε να προσπαθεί να πάρει μόνος του το παιχνίδι Ο Αμερικανός με πέντε συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά την ΤΣΣΚΑ (101-103) με την Βαλένθια να απαντά με τους Ντούμπλιεβιτς και Κάλινιτς παίρνοντας και πάλι τα ηνία (105-103) 44” πριν το τέλος. Ο εγωισμός του Τζέιμς που ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του και φυσικά δεν τα κατάφερε με την Βαλένθια να κρατάει την νίκη και το σκορ να μην αλλάζει.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-43, 64-63, 84-84, 95-95, 105-103

VALENCIA
CSKA 1
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…