Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Ρεάλ 89-78: Μεγάλη νίκη για τις «νυχτερίδες»

Βαλένθια – Ρεάλ 89-78: Μεγάλη νίκη για τις «νυχτερίδες»

sam van rossom valencia basket eb20 scaled

Μεγάλη νίκη πήρε η Βαλένθια επικρατώντας με 89-78 της Ρεάλ Μαδρίτης στον ισπανικό εμφύλιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού οι «νυχτερίδες» κυριάρχησαν πλήρως για τρείς περιόδους φτάνοντας την διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Πονσαρνάου έφτασε τις 13 στην διοργάνωση, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού που πλέον είναι δύο νίκες πίσω και από την Βαλένθια.

Πολύ καλύτερη ήταν η Βαλένθια στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η οποία με την πιεστική της άμυνα οδήγησε σε λάθη τους Μαδριλένους και κατάφερε να χτίσει μια υπέρ της διαφορά 9 πόντων λίγο μετά την συμπλήρωσή του πρώτου πεντάλεπτού (15-6).  Η Βαλένθια συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Τόμπι (29-19), με τον Ταβάρες να μειώνει στο 29-21.

Η Βαλένθια συνέχισε να έχει εξαιρετικά ποσοστά και στην δεύτερη περίοδο και αργά και σταθερά συνέχισε να μεγαλώνει την διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι τους 14 πόντους με τρίποντο του Χέρμανσον  (44-30). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο με τις «νυχτερίδες» να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς με αποτέλεσμα να ανεβάζουν και άλλο την διαφορά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 20 πόντων (55-35).

Η Βασίλισσα έκανε την αντεπίθεση της στην επανάληψη και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Λαπροβίτολα και Ντεκ και πάρα πολύ καλή άμυνα κατάφερε να μειώσει στους 12 πόντους με ένα επιμέρους 10-2 (57-45). Η Βαλένθια ισορρόπησε το παιχνίδι στην συνέχεια και κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την διψήφια διαφορά της αλλά να την ανεβάσει κιόλας στους πόντους (71-52). Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με την Βαλένθια να φτάνει σε μια πολύ μεγάλη νίκη με το τελικό 89-78.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 55-35, 71-52, 89-78

βαλε ρεαλ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…