Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το ρίσκο του ΠΑΟΚ που “πονάει” στο “1”

Το ρίσκο του ΠΑΟΚ που “πονάει” στο “1”

Λυκογιάννης

Ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζος Κάρτερ, ενός καλαθοσφαιριστή με ύψος 2.01 ο οποίος αγωνίζεται ως φόργουορντ. Πρόκειται για έναν έμπειρο και ικανό αθλητή ωστόσο δεδομένου πως ο “Δικέφαλος” δείχνει να “πονάει” στη θέση του πλέι μέικερ, πολλοί θα περίμεναν ο “εκλεκτός” του Άρη Λυκογιάννη να είναι πόιντ γκαρντ. Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Προμηθέα, ο ΠΑΟΚ είχε… θέμα στο κατέβασμα της μπάλας μιας και όποτε πίεζε το σύνολο του Μάκη Γιατρά, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους Θεσσαλονικείς.

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Στα ματς Κυπέλλου, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ήταν… χαμηλά όσον αφορά τις ασίστ. Είχε μόλις επτά ασίστ απέναντι στον Προμηθέα και οχτώ ασίστ κόντρα στον Ηρακλή. Αν προσθέσουμε και το παιχνίδι με το Λαύριο (για το πρωτάθλημα) που είχε προηγηθει, ο μέσος όρος που “βγαίνει” είναι 9 ασίστ στους τελευταίους τρεις αγώνες. Το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι εμφανίζεται και στα συνολικά στατιστικά της Basket League. Εκεί, ο ΠΑΟΚ αποτελεί την 2η χειρότερη ομάδα (μαζί με τον Ηρακλή) στον τομέα των ασίστ έχοντας συνολικά 187 σε 13 αγώνες.

Ρισκάρει…

Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ ρισκάρει που δεν προχώρησε στην απόκτηση ενός πόιντ γκαρντ. Προφανώς, αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά στο εξής, η ευθύνη θα “βαραίνει” τους ανθρώπους του… Ο “Δικέφαλος” ναι μεν “γεμίζει” την περιφέρειά του με τον Κάρτερ, αλλά στο “1” το πρόβλημα είναι εμφανές και ενδεχομένως να γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν οι αντίπαλοί του τον “διαβάζουν” σωστά, αυξάνοντας την πίεση στον εκάστοτε πλέι μέικερ των “ασπρόμαυρων”. Θα “πληρώσει” άραγε ο ΠΑΟΚ την επιλογή να μην ενισχυθεί στο “1”; Θα φανεί…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…